• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 1999. gada 29. jūlija ārkārtas sesijas ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.1999., Nr. 244/245 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 1999. gada 29. jūlija ārkārtas sesijas ārkārtas sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

03.08.1999., Nr. 244/245

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 1999. gada 29. jūlija ārkārtas sesijas ārkārtas sēdē

Sēdes sākums — pulksten 9.00

Stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Labrīt, cienījamie kolēģi! Ieņemiet vietas! Sāksim Saeimas ārkārtas sesiju un ārkārtas sēdi, kura sasaukta pēc Ministru prezidenta ierosinājuma, lai izskatītu jautājumus, kas skar grozījumus Valsts budžetā 1999.gadam un ar to saistītos likumprojektos. Sāksim izskatīt darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam"" nodot visām komisijām un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Pret vēlas runāt deputāts Jānis Jurkāns.

J.Jurkāns

(PCTVL). Labrīt, godātie kolēģi! Mēs esam pret grozījumiem šajā budžetā ne tāpēc, ka mēs uzskatām, ka šis budžets, kāds viņš ir, šodien ir labs. Mēs bijām pret šo budžetu tad, kad mēs to pieņēmām. Es zinu, ka zālē šodien ir kaut vai Tautas partija, es atceros jūs vienprātīgi nobalsojāt par šādu budžetu. Jautājums, vai jūs to darījāt apzināti, zinot, ka tas ir slikts, bet lai paātrinātu kaut kādu valdības krīzi? Jautājums, vai jūs toreiz rotaļājāties ar valsti? Tas ir viens jautājums.

Otrs. Ja mēs šodien mainām budžetu, un mēs zinām, kā es dzirdu no mūsu premjerministra, ka ir krīze valstī, tad jautājums, vai mēs mainām politiku, vai mēs mainām tikai ciparus? Ja mēs mainām politiku, tad, piedodiet, kāda tā būs? Vai mēs, runājot par krīzi, esam gatavi izsludināt ārkārtas ekonomisko stāvokli, vai mēs esam gatavi sākt taupīt naudu valstī, sāksim ar Saeimu, valdību un tā tālāk. Varbūt mazāk rakstīsim, mazāk runāsim pa telefonu, nebrauksim ar mašīnām, maksāsim ierēdņiem mazāk, maksāsim sev, bet pasludināsim, ka tagad mums ir ļoti liela krīze. Un attiecīgi, izejot no šīs krīzes, tad mēs arī sāksim visā valstī taupīt naudu. Šādus priekšlikumus es neesmu dzirdējis, es domāju, ka arī jūs neesat šādus priekšlikumus dzirdējuši, tātad mēs esam par to, ka šis budžets ir jāmaina, bet ne tādā veidā, kā jūs šodien liekat priekšā. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Viens ir runājis pret. Vai kāds vēlas runāt par? Runāt neviens nevēlas. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam"" nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par — 51, pret — 31, atturas — nav. Likumprojekts komisijām ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem"" nodot Budžetu un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Pret vēlas runāt deputāts Egils Baldzēns — Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija.

E.Baldzēns

(LSDSP). Kolēģi! Latvijas Republikas pilsoņi! Straumes kungs mazliet kļūdījās, es varu runāt arī par. Šeit ir tāds strīdīgs un polemisks jautājums, bet tas būtību nemaina šajā gadījumā. Vispirms es gribētu uzsvērt vienu, ka nodokļus parasti paaugstina, vismaz formāli tā ir pierasts, kreisās partijas, kreisi centriskās partijas, nu, šajā gadījumā mums piedāvā labējā partiju koalīcija šo nodokļu paaugstinājumu, tāpēc mēs ļoti rūpīgi un ar zināmām bažām un šaubām izvērtējām šo priekšlikumu.

Mēs domājam, ka šajā nodokļu paaugstinājumā varbūt arī ir racionālais grauds, tas tā varētu būt, bet mēs ļoti rūpīgi lasām laikrakstu "Diena", kas apliecina to, ka uzņēmējiem ir lielas bažas par šo akcīzes nodokļa paaugstinājumu alkoholiskajiem dzērieniem un vienā tieši nopietnā jautājumā — kontrabandas jautājumā, vai viss šis labi iecerētais auglis neaizies kontrabandistu papildu peļņā un necietīs vietējie ražotāji. Mēs, sociāldemokrāti, uzskatām, ka tas tā var notikt.

Un vēl viena baža mums šajā konkrētajā likumprojekta piedāvājumā ir tāda, ja jau mēs paaugstinām atbilstoši labējo partiju koalīcijas viedoklim, tad kāpēc tikai par 8%? Ja mēs zinām, lai sasniegtu Igaunijas un Lietuvas līmeni, mums vajadzētu paaugstināt vismaz par 18% vai 25%. Tas arī mums rada tādu zināmu neizpratni, kāpēc tādi pussoļi? Un, ja mēs tomēr atzīstam, ka jaunā valdība, būdama pietiekami stabila, kā viņa pati sevi uzskata, ir spējīga šo jautājumu atrisināt un ar kontrabandu tikt galā, atcerēsimies — pašreiz Tautas partijai ir gan premjerministrs, gan finansu ministrs, gan iekšlietu ministrs, gan zemkopības ministrs, praktiski visas ministrijas, kas ir nepieciešams, lai darītu galu kontrabandai. Tad mēs, respektējot Tautas partijas politisko gribu un apņēmību šo jautājumu reāli risināt, varam šo nodokļu paaugstinājumu atbalstīt ar domu, ka katru mēnesi vai varbūt mazliet retāk, ne atvaļinājuma laikā, mēs pieprasīsim no attiecīgajiem ministriem informāciju, kā pildās valsts kase un kāda ir reālā atdeve, jo paaugstināt nodokļus, ja no tā neiegūst valsts kase, mūsuprāt, ir absurds. Mēs redzam šo nelielo, bet cerīgo iespēju, tāpēc mēs šo valdības iniciatīvu nenoraidīsim.

Sēdes vadītājs.

Paldies! Lūdzu balsošanas režīmu! Vai ir nepieciešams balsot? Balsosim. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem"" nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par — 65, pret — 20, atturas — 2. Likumprojekts komisijām ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem"" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Runāt vēlas deputāts Gundars Bojārs, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija.

G.Bojārs

(LSDSP). Cienījamie kolēģi! Cik mēs saprotam, šis pielikums pie budžeta grozījumiem, kas ir šis likums, ir paredzēts, lai papildinātu valsts budžetu, taču mēs lasām anotācijā, ka likums ir domāts, lai risinātu ekoloģiskos jautājumus, tas arī pilda dabas resursu nodokļu uzdevumus. Mūsu bažas, un pamatotas bažas, ir par to, ka šis akcīzes nodokļa palielinājums naftas produktiem sitīs vissāpīgāk tieši pa mazturīgajiem, un acīmredzot mēs šodien atturēsimies balsot par šo likumu un iesniegsim komisijai priekšlikumus šo nodokli novirzīt pašvaldībām mazturīgo iedzīvotāju pabalstiem par apkuri un šo ekoloģisko jautājumu risināšanai, kas arī ir rakstīts likuma anotācijā, alternatīvo kurināmo veidu attīstībai. Es aicinu atturēties!

Sēdes vadītājs.

Vairāk runāt neviens nevēlas. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem"" nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par — 53, pret — 24, atturas — 10. Likumprojekts komisijām ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem"" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Runāt vēlas deputāts Imants Burvis, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija.

I.Burvis

(LSDSP). Cienījamie kolēģi! Tādā veidā, kā tiek pasniegta visa šī pakete par akcīzes paaugstināšanu, faktiski to varētu nosaukt par pasākumiem, kas nodrošina kontrabandistu ienākumu stabilu ieņemšanas variāciju. Jo, atklāti runājot, nekas šodien valdības darbībā nav saskatāms tanī virzienā, kā apkarot kontrabandistu ienākumu stabilu ieņemšanas variāciju. Jo atklāti runājot, nekas šodien valdības darbībā nav saskatāms tanī virzienā, kā apkarot kontrabandu, kā nodrošināt, lai šī akcīze, paaugstinoties katram atsevišķam priekšmetam, kopumā vairāk ienestu valsts kasē. Un manā skatījumā, kā jau iepriešējie runātāji iepriekšējos akcīzes likumos parādīja, varbūt ir pat par maz šie akcīzes pacēlumi. Bet absolūti nekas netiek darīts, lai nodrošinātu šo ieņemšanu. Un šajā skatījumā ir varbūt vērts atturēties no šī soļa. Paldies!

Sēdes vadītājs.

Vairāk runāt neviens nevēlas. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem"" nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par — 51, pret — 21, atturas — 12. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli"" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Runāt neviens nevēlas. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Paldies!

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi Izglītības likumā" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Vai ir iebildumi? Ir iebildumi... Vēlas runāt deputāts Egils Baldzēns.

E.Baldzēns

(LSDSP). Godājamie kolēģi! Sociāldemokrāti nebija valdības koalīcijas locekļi iepriekšējā valdībā. Es saprotu, ka Modrim Lujānam, kā vienmēr, ir iebildumi, bet varbūt kārtību zālē ievēros arī deputāts Modris Lujāns. Par laiku. Un tāpēc es gribētu pateikt sekojošo. Sociāldemokrāti šajā valdībā, kurā mēs bijām, spēja pārstāvēt izglītības un zinātnes darbinieku intereses un arī īstenot vairāk vai mazāk, bet saskaņojot ar Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību līgumu prasības, ko mēs bijām noslēguši. Tagad ir pienācis Tautas partijas laiks rādīt, kā viņa ar daudz spēcīgākām pozīcijām valdībā, ar premjerministra, ar izglītības ministra un citām, arī finansu ministra iespējām, spēs šo pašu līgumu, kas viņiem arī ir noslēgts, kas man arī ir šeit priekšā, konsekventi pildīt un īstenot. Mēs respektēsim jūsu viedokli un to, kā jūs cienāt arī savas līguma saistības. Sociāldemokrātiem bija ļoti asa polemika savulaik arī ar Tautas partiju, kura mūs mazliet, mazliet tā bāra un kritizēja, ka mēs neesam pietiekami radikāli, ka mēs piedāvājam dažādus kompromisa variantus, piemēram, par bērnudārzu pedagogu algām no 1. septembra, nevis no 1. jūnija, ka mēs mēģinām rast situāciju — iespēju 50% maksāt valstij, 50% — pašvaldībai. Par to visu mūsu jaunā ministre Silva Golde ļoti nopietni kritizēja, un šeit ir ļoti interesantas sarunas, izdrukas, kuras mēs šeit varam arī analizēt un skatīties. Un es domāju, ka arī Tautas partijai pietiks šī politiskā griba savus priekšvēlēšanu solījumus konsekventi pildīt un arī uz nākamajiem lasījumiem dot savus priekšlikumus, kas atbilstu gan šīm runām, gan šim līgumam, gan priekšvēlēšanu solījumiem un programmām.

Un tāpēc mēs uzskatām, ka šādā veidā, kā tiek piedāvāts, praktiski uz pašvaldības rēķina tiek atrisināti šie jautājumi. Tā ir, mūsuprāt, nepieņemami. Un tagad mēs vienkārši aicinām deputātus, kuri ļoti nopietni atbalsta izglītības un zinātnes darbiniekus, arī turpmāk šo politiku nemainīt un ievērot savas līgumsaistības. Tā kā to darīja valdībā sociāldemokrāti. Ja jūs kādā jautājumā nedaudz gribat atkāpties, mēs izpratni parādīsim, bet savas līgumsaistības principā neatmetiet. Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs.

Vairāk neviens runāt nevēlas. Lūdzu balsošanas režīmu, un balsojam par likumprojekta "Grozījumi Izglītības likumā" nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par — 52, pret — 35, neviens neatturas. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi Vispārējās izglītības likumā" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija.

Runāt vēlas deputāts Modris Lujāns. Nevēlaties runāt? Vai ir iebildumi? Ir iebildumi. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par likumprojekta "Grozījumi Vispārējās izglītības likumā" nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par — 55, pret — 36, neviens neatturas. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Pirmais, kas ir pieteicies runāt pret, ir deputāts Leons Bojārs. Lūdzu, jums vārds!

L.Bojārs

(LSDSP). Cienījamais Prezidij, cienījamā valdība! Cienījamie kolēģi! Cienījamie Latvijas iedzīvotāji! Pēdējās nedēļas man izsauca diezgan skumjas atmiņas par bērnību un pārdomas par mūsu latviešiem, Latvijas iedzīvotājiem. Man nav saprotams, kāpēc valdība, viņas ierēdņi neciena vecāka gadagājuma cilvēkus? Šie cilvēki radīja tās materiālās bagātības, kuras mēs izsaimniekojam un uz kuru rēķina mēs dzīvojam arī šodien. Kas tad ir pensionāri? Pensionāri — tie ir godīgi, darbīgi un cienījamie cilvēki. Diemžēl mēs viņus necienām. Viņi veido visas tās bagātības, kuras mums palīdz uzturēt to valdību, kura ir tagad, kura bija un kura būs. Bet kas tad notiek ar pensionāriem? Vispirms jau viņu naudiņa aizbrauca tajos vagonos, kuri bija savā laikā aizturēti Rēzeknē, viņiem atņēmām zārka naudu, dzīvokļus, medicīnisko aprūpi, es jau nemaz nerunāju par stomatoloģisko palīdzību. Mēs pārvērtām vecākā gadagājuma cilvēkus par ubagiem, un tagad mēs atradām pēdējo variantu — ar viņu palīdzību aizlāpīt valsts budžeta caurumus maisā. Bet kur tad ir palikusi nauda, kuru mēs saņēmām par visām privatizācijām, par tām bagātībām, kas tika realizētas no valsts krājumiem, un citas naudiņas, kas tika saņemtas? Ir jābūt tik tiešām cilvēknīstošai personai, lai pieķertos pie pensionāriem. Nesaņem taču viņi tur lielas naudas. Tur 25, 30, 40, 50 latus.

Tagad mēs paceļam vecuma cenzu. Cienījamie kolēģi! Es vēlos redzēt, ka jūsu kabinetos sēdēs sekretāres, kurām būs 62 vai 65 gadi. Diez vai jūs sēdīsities lidmašīnā, ja pie stūres sēdēs pilots, kuram arī būs 62 vai 65 gadi. Tas taču ir jāsaprot.

Un tagad — vai ir iespējas un vai varēja kādā citā veidā atrast to naudu, ko mēs mēģinām sagrabināt no pensionāriem? Ir. Latvijas Banka. Savā laikā viņa iedeva izziņu Budžeta un fnansu (nodokļu) komisijai, un tur bija norādīts, ka pārējie bankas darbības izdevumi ir pie 6 miljoniem latu. Diemžēl mums tur nepaskaidroja, kur aizgāja tā nauda, un mēs nezinām. Tālāk, viņu algas. 6,5 miljoni izdaliet uz 730 strādājošajiem, jūs redzēsiet, kādas algas viņi saņem. Un arī tā celtniecība.

Ja valstī ir kritiska situācija, tad diez vai ir vajadzīgs izlikt briesmīgas naudas summas celtniecībai? Latvijas kuģniecība septiņu gadu laikā Latvijas budžetā gandrīz neko nav ienesusi. Kāpēc? Arī tur mums ir jādomā un jārēķina. "Lattelekom" 51% pieder Latvijas valstij, kāpēc viņi budžetā neko nemaksā? Apdrošināšanas aģentūras, kuras no autovadītājiem savāc 17 — 18 miljonus latu, izlieto 3 miljonus. Kur paliek pārējā nauda? Algas, kuras saņem ierēdņi? Saņem vienu algu, noslēdzot līgumus, saņem vēl otru — dubultalgu. Varbūt arī par to vajadzētu padomāt? Visdažādākie pilnvarnieki un pārstāvnieki, kas ir valsts uzņēmumos, kur viņu tik nav! Izpilda 3 - 12 darbus. Par to reizi mēnesī atbrauc un saņem algas. Muita. Muita līdz šim laikam nav sakārtota, un tā nebūs sakārtota. Ja mēs nevarējām septiņu gadu laikā saslēgt viņus vienā datortīklā, lai varētu kontrolēt, kā tas tranzīts aiziet cauri Latvijai. Ierēdņiem mašīnas. Varbūt ka jābeidz tie joki, ka ierēdņi katru gadu maina mašīnas. Jūs paskatieties, Rīgas municipālās policijas priekšnieks, kādā veidā viņš varēja nopirkt par 60 — 70 tūkstošiem mašīnu? Kāpēc tā viņam ir vajadzīga? Vai tā arī domā par pensionāriem? Un, cienījamie kolēģi, daudziem deputātiem, protams, nav zināma tā balsošanas mašīna, kura izveidojās Saeimā. Tā ir Rīgas domē. Tagad tas ir 1:1, ir jādomā, ko mēs solījuši...

Sēdes vadītājs.

Piecas minūtes ir pagājušas!

L.Bojārs.

Ko mēs esam solījuši saviem vēlētājiem un kā mēs viņiem skatīsimies acīs!

Sēdes vadītājs.

"Par" pirmais ir pieteicies runāt deputāts Modris Lujāns, politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" frakcijas deputāts.

M.Lujāns

(PCTVL). Cienījamais Prezidij! Cienījamie kolēģi! Cienījamie iedzīvotāji un cienījamie sociāldemokrāti! Patīkami jūs daudzus šodien klausīties. Pāris nedēļas atpakaļ, pāris mēnešus atpakaļ, atrodoties valdībā, kur jūs tik uzcītīgi gārdzāt, šodien jūs plēšat matus, ka neesat jaunajā valdībā. Tādēļ, cienījamie kolēģi, nevajadzētu liet šīs krokodila asaras! Jums bija visas iespējas realizēt savu politiku, kuru jūs centāties vai necentāties darīt. Klausoties vai redzot jauno budžetu, man gribas pateikt "bežū"! Man ir pazīstams kāds uzņēmējs, kas nodarbojas ar kapu biznesu. Man liekas, viņš šodien ir vienīgais Latvijā priecīgais cilvēks. Viņš teica, ka, skatoties, kā ierodas Šķēles kunga valdība, tā palielinās pastāvīgais mirstības apjoms. Tā ir šajā budžeta projektā ieliktā ideja.

Visi labi zina, to jau arī kolēģi no sociāldemokrātiem teica, ka lielākā daļa iedzīvotāju, vismaz pensionāru, nenodzīvos. Viņiem nebūs jāgludina bikses, nebūs jāpļauj mauriņš, viņiem nebūs jāmācās angļu valoda. Līdz tai gaišajai nākotnei — komunismam vai kapitālismam Šķēles kunga gaumē — viņi nenodzīvos. Protams, varbūt tas ir audzināšanas solis. Trešo reizi jau vēlētāji ir iekrituši. Viņi ir nobalsojuši par Šķēles kunga portretu mājās svētbildes vietā. Viņi to saņems un redzēs. Tā tas ir. Protams, varbūt ir jāaug un pašiem uz savas ādas tas viss jāizbauda.

Man ir patiešām skumji, ka šai paaudzei, kas izcietusi karu, kura gaidīja šo brīvības laiku, viņi saņem nepārtraukti tikai to, ka viņiem piedāvā ātrāku ceļu uz kapsētu. Šinī gadījumā, protams, šis budžets ir jāatbalsta, jo nekas cits jau mums neatliek. Protams, mēs nevaram pakļauties sociāldemokrātu demagoģijai, kur viņi pēkšņi nu pamodušies un atcerējušies savu nabadzīgo brāli — tautu. Tādēļ, cienījamie kolēģi, mēs noteikti atbalstīsim Šķēles kunga iniciatīvu, un noteikti viņš pildīs budžetu, tikai viņš budžetu pildīs uz Latvijas tautas un iedzīvotāju rēķina, un nāves gadījumu skaitu kārtējo reizi. Es pasaku to, ka tas nedos vēlamo efektu, jo tie pensionāri, kas aizies no darba, viņi griezīsies atkal no sociālā budžeta pēc pabalsta. To neviens nesaka un nerāda, bet nu, es vēlreiz saku: "Karalis un iepriekšējā valdība ir mirusi! Lai dzīvo jaunais karalis!" Es ceru, ka viņš tiešām parādīs tautai, kā jābūt lai ietu labāk.

Sēdes vadītājs.

Paldies! Viens ir runājis par, viens pret. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par — 53, pret — 34, atturas — 1. Likumprojekts komisijām tiek nodots.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm! Kamēr tiek gatavota reģistrācijas izdruka, ir vairāki paziņojumi. Aija Poča.

A.Poča

(LC). Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēde Budžeta un finansu komisijas telpās pulksten 10.

Sēdes vadītājs.

Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis

(TP). Cienījamie kolēģi! Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde komisijas telpās tūlīt pulksten 9.30.

Sēdes vadītājs.

Kristiana Lībane.

K.Lībane

(LC). Pēc trim minūtēm frakcijas sēde. Šķēles kungs, Jurdža kungs, 104. telpa frakciju ēkā.

Sēdes vadītājs.

Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns

(LC). Dāmas un kungi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde šodien pulksten 10.

Sēdes vadītājs.

Antons Seiksts.

A.Seiksts

(LC). Godātie kolēģi! Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde. Lūdzu, ieklausieties uzmanīgi! Pulksten 10.15 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Jānis Ādamsons.

J.Ādamsons

(LSDSP). Cienījamie kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisijas sēde pulksten 10 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Vineta Muižniece.

V.Muižniece

(TP). Godātie Mandātu un iesniegumu komisijas locekļi! Ļoti lūdzu visus pulcēties uz komisijas sēdi pulksten 9.30 Juridiskās komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Linards Muciņš.

L.Muciņš

(LC). Juridiskās komisijas sēde pulksten 10 Juridiskajā komisijā.

Sēdes vadītājs.

Romualds Ražuks.

R.Ražuks

(LC). Sociālo un darba lietu komisijas sēde pulksten 11 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Lūdzu uzmanību! Šodien mēs sveicam savu kolēģi Jāni Vētru 40 gadu jubilejā. (Aplausi.) Saeimas sekretāres biedru Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas izdruku!

A.Bartaševičs

(7.Saeimas sekretāres biedrs). Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Andrejs Klementjevs, Igors Solovjovs, Leonards Stašs, Aija Barča, Jānis Leja, Jānis Čevers, Inese Birzniece, Ivars Godmanis, Edvīns Inkēns, Ērika Zommere, Jāzeps Šņepsts, Juris Dalbiņš, Helēna Demakova, Ģirts Valdis Kristovskis, Juris Sinka, Vineta Muižniece.

Sēdes vadītājs.

Paldies! Ārkārtas sesija un ārkārtas sēde ir slēgta. Informēju jūs, ka šodien pulksten 14.00 notiks Saeimas Prezidija sēde, kurā tiks lemts acīmredzot par ārkārtas sesijas sasaukšanu šodien pulksten 15. Prognozējamajā darba kārtībā ir bijušo Ministru kabineta locekļu mandātu atjaunošana, Saeimas delegāciju starptautiskajās organizācijās pārstāvju projekti, budžeta grozījumu projekti un ar to saistīto likumprojektu izskatīšana pirmajā lasījumā. Paldies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!