• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar ASV vēstnieku - pieņemot Ķīnas vēstnieku - sarunā ar ANO Attīstības programmas pārstāvniecības vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.1999., Nr. 244/245 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Nav vieglākā situācija. Bet jātiek galā" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

03.08.1999., Nr. 244/245

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar ASV vēstnieku

30. jūlijā pie Ministru prezidenta Andra Šķēles viesojās ASV vēstnieks Latvijā Džeimss Holmss. Vēstnieks apsveica Ministru prezidentu sakarā ar veiksmīgu valdības darba uzsākšanu, apliecinot ASV valdības atbalstu.

A.Šķēle izklāstīja aktuālo sociāli ekonomisko situāciju, akcentējot, ka jaunizveidotā valdība būs stabila un veiks aktīvu darbību visās jomās. A.Šķēle iepazīstināja Dž.Holmsu ar 1999.gada valsts budžeta grozījumu izstrādi un ar 2000.gada valsts budžeta projekta veidošanu. Ministru prezidents informēja vēstnieku par valdības plāniem attiecībā uz privatizācijas procesiem Latvijā ("Latvijas kuģniecība", "Latvenergo", "Latvijas gāze"), uzsverot, ka Latvijas interesēs ir veicināt ASV uzņēmēju maksimālu iesaisti šajos privatizācijas procesos.

Sarunu gaitā pārrunātas arī aizsardzības budžeta veidošanas problēmas. A.Šķēle augstu novērtēja ASV ģenerāļa NATO Eiropas spēku virspavēlnieka Veslija Klārka vizīti Latvijā kā apliecinājumu ASV valdības atbalstam Latvijas virzībā uz NATO.

Apspriesti arī jautājumi saistībā ar sabiedrības integrācijas procesiem Latvijā.

— pieņemot Ķīnas vēstnieku

Vakar, 2. augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā Jao Peišenu.

Vēstnieks apsveica A.Šķēli sakarā ar valdības sastādīšanu un stāšanos Ministru prezidenta amatā.

Pārrunājot abu valstu savstarpējās attiecības, tika uzsvērts, ka tās attīstās bez principiālām domstarpībām un savstarpējas sapratnes garā. Ministru prezidents un vēstnieks vienojās, ka ir jāaktivizē ekonomiskie sakari starp abām valstīm un jāturpina līgumattiecību bāzes pilnveidošana.

Sarunu gaitā tika uzsvērts, ka 1999.gada rudenī paredzētā Latvijas Saeimas un uzņēmēju delegācijas vizīte Ķīnā veicinās abu valstu attiecību aktivizēšanos.

— sarunā ar ANO Attīstības programmas pārstāvniecības vadītāju

Vakar, 2.augustā, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Apvienoto Nāciju Attīstības programmas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Janu Sorensenu.

Sarunas laikā pārrunāta šīs programmas darbība Latvijā. Tika uzsvērts, ka ANO mājas atklāšana Rīgā ir pozitīvs piemērs citām valstīm, veidojot sadarbību ar ANO. A.Šķēle atzinīgi izteicās par ANO palīdzību sabiedrības integrācijas procesa veicināšanā Latvijā.

J.Sorensens uzsvēra, ka perspektīvā paredzēts veltīt lielāku uzmanību palīdzības sniegšanai privātām struktūrām Latvijā, tās informējot par globalizācijas procesu ietekmi uz pasaules ekonomiku. Par šo tematu ar ANO Attīstības programmas finansiālu atbalstu iecerēts Rīgā rīkot augsta līmeņa semināru.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!