• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iestājoties par bērnu ārpusģimenes aprūpi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181050

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iestājoties par bērnu ārpusģimenes aprūpi

12.septembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtīja bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam un labklājības ministrei Ivetai Purnei vēstules ar aicinājumu iedziļināties biedrības “Zvannieku mājas” atklātajā vēstulē izklāstītajā situācijā un informēt Valsts prezidentu par ministriju paredzamajiem soļiem saistībā ar bērnu ārpusģimenes aprūpi.

8.septembrī Valsts prezidents saņēma biedrības “Zvannieku mājas” atklāto vēstuli ar lūgumu aktualizēt jautājumu par pabalstiem un atlīdzībām saistībā ar ārpusģimenes aprūpē nodotajiem bērniem. Balstoties uz pausto lūgumu, V.Zatlers ir nosūtījis vēstules atbildīgajiem ministriem ar aicinājumu iedziļināties biedrības “Zvannieku mājas” minētajās problēmās un rast iespēju informēt Valsts prezidentu par ministriju turpmāko rīcību saistībā ar bērnu ārpusģimenes aprūpi.

“Mani dara bažīgu vēstulē izklāstītais, ka bez ģimenes aprūpes palikušo bērnu intereses nereti paliek tikai otrajā vietā aiz valsts un pašvaldību funkciju pārdales un finanšu resursu izmantošanas interesēm. Aicinu jūs iedziļināties biedrības “Zvannieku mājas” vēstulē izklāstītajā situācijā un rast iespēju informēt mani par Bērnu un ģimenes lietu ministrijas (Labklājības ministrijas) paredzamajiem soļiem saistībā ar bērnu ārpusģimenes aprūpi,” vēstulēs ministriem norādījis Valsts prezidents.

Papildus Valsts prezidenta kanceleja ir aicinājusi Saeimas kanceleju informēt par atklātās vēstules virzību Saeimā, kā arī aicinājusi sniegt Latvijas Pašvaldību savienības redzējumu par pašvaldību lomu un finanšu resursu ieguldījumu bērnu ārpusģimenes aprūpes īstenošanā.

Valsts prezidenta kanceleja turpinās darbu, lai iepazītos ar iesaistīto pušu priekšlikumiem minētā jautājuma risināšanā. Turklāt jāpiebilst, ka jau iepriekš Valsts prezidents vairākkārt norādījis, ka “katram savā vietā un veidā ir jārūpējas, lai ikviens bērns Latvijā, neatkarīgi no dzīvesvietas vai vecāku sociālā stāvokļa, saņemtu labu izglītību un pienācīgu veselības aprūpi, kā arī sapratni un cilvēcisku atbalstu”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!