• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Iestājoties par vienlīdzīgu un godīgu konkurenci Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2008., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180941

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.09.2008., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Iestājoties par vienlīdzīgu un godīgu konkurenci Eiropā

10.septembrī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Briselē tikās ar Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāri Nēlī Krūsu un pārrunāja Latvijas lauksaimniecībai būtisko jautājumu par vienlīdzīgu un godīgu konkurenci vienotajā ES Kopējā lauksaimniecības politikā (KLP).

Zemkopības ministrs komisāri detalizēti iepazīstināja ar situāciju Latvijā, tas ir, nelīdzvērtīgās konkurences apstākļu jeb nevienlīdzīgā atbalsta ietekmi uz Latvijas lauksaimnieku konkurētspēju Eiropas Savienības vienotajā ekonomiskajā telpā.

Tāpat arī M.Roze komisārei skaidroja Latvijas nostāju tiešo maksājumu izlīdzināšanas jautājumā un nepieciešamību noteikt jaunus kritērijus tiešo maksājumu sadalīšanā, kuri nav balstīti uz vēsturiskiem un novecojušiem rādītājiem.

Konkurences komisāre norādīja, ka šobrīd notiekošās KLP “veselības pārbaudes” gaitā, raugoties no konkurences viedokļa, tomēr nav plānots mainīt atbalsta maksājumu apjomu dalībvalstīm, jo šī procedūra nav iekļauta KLP pārskatīšanas mērķos un tā nav fundamentāla reforma. Taču N.Krūsa ar interesi uzklausīja M.Rozes izklāstīto Latvijas pozīciju par nākamo finanšu periodu, tas ir, 2014.–2020.gada iespējamo līdzekļu sadalījuma perspektīvu lauksaimniecībā, kas paredz, ka jāatkāpjas no vēsturiskajiem principiem un ražošanas rādītājiem.

“Komisāre norādīja, ka šie priekšlikumi varētu būt saistoši nākamajā finanšu sadalījuma posmā, un solīja sekot šo ieteikumu iespējamai iekļaušanai attiecīgajās regulās,” par šīs sarunas rezultātu stāsta M.Roze.

Tāpat konkurences komisāre uzklausīja zemkopības ministra viedokli par valsts atbalsta pasākumu notificēšanas jeb saskaņošanas procedūru ar Eiropas Komisiju (EK).

“Latvija iebilst pret ļoti ilgo un atkārtoto saraksti ar EK, lai saskaņotu izmaiņas valsts atbalsta izmaksās, kas lauksaimniekiem brīžam maksā gan laiku, gan naudu,” par EK gauso darbu šajā jomā pauda neapmierinātību M.Roze.

Konkurences komisāre norādīja, ka ir gatava izskatīt iebildumus, iepazīstoties ar konkrētāku informāciju un piemēriem, ar kuriem nācies saskarties Latvijai, notificējot atbalsta apjomus, un norādīja, ka Komisija jau nesen veica ievērojamus uzlabojumus valsts atbalsta saskaņošanas kārtībā, to padarot vienkāršāku.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!