• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - ANO Ģenerālās asamblejas 54. sesijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1999., Nr. 313/316 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

24.09.1999., Nr. 313/316

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:
VVV.JPG (46320 BYTES)

Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Apvienoto Nāciju Organizācijas tribīnē Ņujorkā 1999.gada 22.septembrī

— ANO Ģenerālās asamblejas 54. sesijā

 

Foto: epa/A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 23.septembrī, tikās ar Kanādas vicepremjeru Herberu Eseru Greju.

Kanādas vicepremjers apsveica Latvijas prezidentes uzrunu ANO Ģenerālās asamblejas 54.sesijā, atzīmējot, ka viedoklī par vairākiem ANO attīstības aspektiem sakrīt abu valstu pozīcijas, piemēram, jautājumos par reģionālo attīstību un Drošības padomes tālākās darbības pamatprincipiem.

Sarunā V.Vīķe–Freiberga un H.Esers Grejs pārrunāja Latvijas un Kanādas divpusējās attiecības. Apspriestas iespējas stiprināt ekonomisko sadarbību. V.Vīķe –Freiberga pateicās par palīdzību, ko Kanāda sniegusi Latvijai izglītības, valodu mācīšanas, uzņēmējdarbības un vides aizsardzības jomas sakārtošanā, atzīmējot, ka šis atbalsts arī turpmāk Latvijai būtu svarīgs.

Valsts prezidente un Kanādas vicepremjers tikšanās laikā runāja par valsts valodas likuma pieņemšanas gaitu Latvijā. V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka latviešu valodai ir noteicoša loma saliedētas sabiedrības veidošanā un tās apguvei valsts veltīs pieaugošu uzmanību.

Valsts prezidente piedalījās ASV valsts sekretāres Madelaines Olbraitas rīkotajā pieņemšanā, kā arī tikās ar Ņujorkas latviešu sabiedrību. Vakar, 23.septembrī, Ņujorkā V.Vīķe–Freiberga tikās ar Baltijas un Amerikas uzņēmēju fonda pārstāvi Ričardu Šeridanu, uzrunāja Ņujorkas biznesa padomi un atbildēja uz amerikāņu uzņēmēju jautājumiem. Pēcpusdienā Vašingtonā notika Valsts prezidentes sarunas ar ASV Kongresa pārstāvjiem, bet vakarā Baltajā namā — tikšanās ar ASV pirmo lēdiju Hilariju Klintoni.

Šodien V.Vīķe–Freiberga Kārnegi fondā uzstājas ar priekšlasījumu "Jauna Latvija jaunā Eiropā", tiekas ar ASV senatoru Ričardu Lugaru. Valsts prezidentei būs saruna ar bijušo ASV padomnieku nacionālās drošības jautājumos Zbigņevu Bžezinski, preses brīfings radio "Brīvā Eiropa" birojā, kā arī intervija laikrakstam "New York Times".

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!