• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Vācijas kancleri pārrunājot situāciju Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.2008., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas, Dienvidosetijas, Krievijas militāro konfliktu

Vēl šajā numurā

26.08.2008., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Vācijas kancleri pārrunājot situāciju Gruzijā


 

25.augustā notika Latvijas Ministru prezidenta Ivara Godmaņa telefona saruna ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kura pirmdien sāka vizīti Baltijas jūras reģiona valstīs Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā.

Sarunas laikā I.Godmanis un A.Merkele apmainījās viedokļiem par aktuāliem starptautisko attiecību jautājumiem, t.sk. notikumu attīstību Gruzijā un problēmām par Krievijas Federācijas saistību neizpildi miera plāna ietvaros saistībā ar karaspēka pilnīgu atvilkšanu uz pirmskonflikta pozīcijām. Ministru prezidents iepazīstināja Vācijas kolēģi ar iegūto informāciju par situāciju Gruzijā Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas prezidentu un Latvijas Ministru prezidenta vizītes laikā Tbilisi.

Amatpersonas pārrunāja sarežģīto Gruzijas ekonomisko un humāno situāciju un uzsvēra nepieciešamību pēc tālākas ES iesaistes krīzes situācijas risināšanā. Šajā sakarā I.Godmanis un A.Merkele uzsvēra 1.septembrī plānotās ārkārtas Eiropadomes tikšanās nozīmi, kurā plānots apspriest minēto jautājumu.

 

Edgars Vaikulis, Ministru prezidenta padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!