• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2008., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179907

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās: Par nodokļu atlaidēm ārzemēs strādājošajiem latviešiem

Vēl šajā numurā

19.08.2008., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

 

Tiekoties ar Ķīnas vēstnieku

18.augustā pie ārlietu ministra Māra Riekstiņa iepazīšanās vizītē ieradās Ķīnas Tautas Republikas jaunieceltais vēstnieks Latvijā Čens Veņdzju.

Tikšanās sākumā Ķīnas vēstnieks ārlietu ministram M.Riekstiņam nodeva sveicienu no savas valsts ārlietu ministra Jana Dziječi.

Sarunas laikā abas puses pārrunāja divpusējo attiecību aktualitātes, atzinīgi novērtējot vizīšu apmaiņu augstāko valsts amatpersonu līmenī. Puses pozitīvi novērtēja Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanos ar Ķīnas Tautas Republikas prezidentu Hu Dziņtao Olimpisko spēļu laikā Pekinā. Tāpat plānots, ka Olimpisko spēļu laikā Ministru prezidents Ivars Godmanis tiksies ar Ķīnas premjeru Venu Dzjabao.

Apspriežot divpusējo attiecību perspektīvu, ārlietu ministrs un vēstnieks bija vienisprātis par potenciālu ekonomiskās sadarbības attīstīšanai transporta un loģistikas nozarēs. M.Riekstiņš pauda viedokli, ka Latvijas un Ķīnas starpvaldību komiteja ir viens no svarīgākajiem instrumentiem, lai padziļinātu sadarbību Ķīnas–Latvijas–Rietumeiropas transporta koridora attīstībā.

Sarunas laikā puses apmainījās viedokļiem par Tibetas un konflikta Gruzijā jautājumiem.

 

Tiekoties ar Nīderlandes vēstnieku

15.augustā akreditācijas vizītē pie ārlietu ministra Māra Riekstiņa ieradās jaunais Nīderlandes vēstnieks Latvijā Juriāns Krāks.

J.Krāks savā un Nīderlandes valdības vārdā izteica visdziļāko līdzjūtību Afganistānā bojāgājušā dižkareivja Edgara Ozoliņa tuviniekiem un visai Latvijas tautai. Tikšanās laikā puses pārrunāja aktualitātes Latvijas un Nīderlandes attiecībās un pauda gandarījumu par labo sadarbību gan divpusējo attiecību, gan reģionālo un starptautisko organizāciju ietvaros. Īpaši atzinīgi tika novērtēta Baltijas un Beniluksa valstu sadarbība un apliecināta vēlme to turpināt attīstīt.

Ārlietu ministrs un Nīderlandes vēstnieks Latvijā pārsprieda arī starptautiskās politikas aktualitātes, tai skaitā militāro konfliktu Gruzijā. M.Riekstiņš uzsvēra, ka šobrīd svarīgākais ir nostiprināt trauslo pamieru. Ārlietu ministrs arī izteica līdzjūtību Nīderlandes tautai sakarā ar Gruzijas pilsētas Gori apšaudē bojāgājušo Nīderlandes operatoru 12.augustā.

 

Tiekoties ar Vācijas vēstnieku

18.augustā pie ārlietu ministra Māra Riekstiņa akreditācijas vizītē ieradās Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Detlefs Veigels.

Puses atzinīgi novērtēja divpusējo attiecību dinamiku, it īpaši augstākā līmeņa vizīšu apmaiņu, ekonomisko sadarbību un kultūras apmaiņas projektus. Vācijas vēstnieks pauda gandarījumu par vācu tūristu interesi iepazīt Latviju un tās vēsturi. Abas puses bija vienisprātis par iespējām vēl vairāk padziļināt divpusējās attiecības, turpinot veiksmīgo sadarbību dažādās nozarēs. M.Riekstiņš pozitīvi novērtēja regulārās Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru politiskās konsultācijas un pauda atbalstu šā formāta turpmākai attīstīšanai.

Tikšanās ietvaros tika pārrunātas arī starptautiskās politikas aktualitātes, tajā skaitā situācija Gruzijā, kā arī Eiropas Savienības enerģētikas politikas attīstība.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!