• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2008., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar vēstniekiem

Vēl šajā numurā

19.08.2008., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā

 

15.augustā Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā (no labās): Romas Katoļu baznīcas metropolīts Jānis kardināls Pujats, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere, Latvijas Pareizticīgo baznīcas metropolīts Aleksandrs, citi priesteri, vēstnieki, valsts amatpersonas
Foto: Gatis Bergmanis, VPK

 

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers 15.augustā piedalījās Vissvētākas Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra vispārcilvēcisko vērtību nozīmi ikdienas dzīvē. Pieminot šā brīža situāciju pasaulē, V.Zatlers teica: “Mēs gribam mieru savā sirdī, mēs gribam mieru savā prātā, mēs gribam mieru savā ģimenē, tautā un valstī. Latvija ir miera zeme. Mūsu valsti nav plosījis karš vairāk nekā 60 gadus. Šodien mūsu sabiedrību nešķeļ un neplosa ne naids, ne vardarbība.

Taču tā nebūt nav visā pasaulē. Tikai pagājušajā nedēļā ir izcēlies karš starp Krieviju un Gruziju, ir gājuši bojā gruzīni, osetīni un arī krievi. Vardarbība ir izdzēsusi cilvēku dzīvības Filipīnās, Indijā, Afganistānā, Libānā... Un tas viss tikai dažās dienās.

Afganistānā ir gājis bojā mūsu karavīrs. Vardarbība rada vardarbību. Pirmā lode, kas nogalina, sēj sēras, naidu un alkas pēc atriebības. Mūsu karavīri dienē tālu no mūsu Latvijas, lai neļautu atskanēt šim pirmajam šāvienam. Viņi garantē un sargā gan afgāņu tautas, gan Latvijas valsts drošību un mieru. Tieši tāpēc aizlūgsim par mūsu karavīriem! Lai Dievs sargā viņus! Lai Dievs dod iespēju ātrāk atveseļoties ievainotajiem! Lai Dievs dod savu svētību tiem, kas gājuši bojā!”

Valsts prezidenta preses dienests

 

Ministru prezidents:

Ministru prezidents Ivars Godmanis 15.augustā sveica Romas Katoļu baznīcas metropolītu kardinālu Jāni Pujatu un kristiešus Latvijā Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos.

Ministru prezidents I.Godmanis uzsvēra: “Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ik gadu ir nozīmīgs un svarīgs notikums ikvienam katoļticīgajam un pulcē visu kristīgo konfesiju pārstāvjus. Aglonas bazilikā uz šiem gaišajiem svētkiem garīgā ceļa meklējumos ierodas tūkstošiem ticīgo no visas Latvijas un citām valstīm, kas Jaunavas Marijas godināšanu, lūgšanas par saviem tuviniekiem, savu valsti, par cilvēkiem Latvijā un visā pasaulē padarījis par valsts nozīmes pasākumu un apliecina svētku nozīmīgumu kristīgajā pasaulē.”

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!