• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar pedagogiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1999., Nr. 319/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kopprojektu ar Norvēģiju

Vēl šajā numurā

29.09.1999., Nr. 319/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar pedagogiem

Vakar, 28.septembrī, izglītības un zinātnes ministre Silva Golde tikās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA), Pedagogu padomes, Latvijas Izglītības asociācijas un Rīgas direktoru asociācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu pedagogu algu palielināšanas iespējas 2000.gadā.

Tikšanās laikā Izglītības un zinātnes ministrija saskaņoja viedokļus ar pedagoģisko darbinieku pārstāvjiem par pedagogu samaksas paaugstināšanas iespējām.

Nolemts, ka algu palielināšana jāsāk ar 2000.gada 1.janvāri, nevis ar 2000.gada 1.septembri, kā to pašlaik nosaka Ministru kabineta 17.septembra sēdes protokols.

Pašlaik plānotie valsts budžeta līdzekļi pedagogu darba samaksas palielināšanai ir 6,24 miljoni latu, un, pakāpeniski sākot izglītības sistēmas iekšējo sakārtošanu, pedagogiem no 1.janvāra ir iespējams algu palielināt vidēji par 4—8 latiem.

Ministre un tikšanās dalībnieki atzina, ka finansējums skolotāju algu palielināšanai, sākot ar nākamo gadu, ir jārod ne tikai no valsts budžetā piešķirtā papildfinansējuma, bet arī no izglītības finansējuma iekšējām rezervēm. Saeimai, izskatot likumu par valsts budžetu 2000.gadam, jārod iespēja vismaz dubultot pašlaik valdībā plānotos līdzekļus pedagogu darba samaksas palielināšanai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!