• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Nodarbinātības valsts aģentūrai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2008., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par priekšlikumiem sakaru nozares pamatnostādnēm

Vēl šajā numurā

08.08.2008., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Nodarbinātības valsts aģentūrai

 

Lai padarītu klientiem pieejamākus Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) sniegtos nodarbinātības pakalpojumus, Labklājības ministrija (LM) ir atbalstījusi pirmo Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta ieviešanu. Līdz ar to tuvākajā laikā NVA slēgs līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta īstenošanu. Projekta ietvaros NVA filiālēs paredzēts izveidot datorizētu, brīvi pieejamu pašapkalpošanās staciju, kur jebkurš interesents varēs piekļūt apjomīgai datubāzei. Pakalpojumu varēs izmantot jebkurš interesents – gan bezdarbnieks, gan cilvēks, kas vienkārši vēlas atrast labāku darbu. Līdzīgi darba informācijas punkti tiks veidoti arī ārpus NVA. Tāpat NVA lielākajos apkalpošanas centros tiks ieviesta elektroniskā klientu uzskaites sistēma, lai optimizētu klientu plūsmu un cilvēkiem noslogotākajās stundās nebūtu jāstāv “dzīvajā rindā”.

Lai uzlabotu klientu ērtības un telpu pieejamību, plānots rekonstruēt atsevišķas NVA filiāles. Tāpat paredzēts ieviest jaunus elektroniskos pakalpojumus, piemēram, reģistrēšanās bezdarbnieka un darba meklētāja statusam, pieteikšanās bezdarbnieku apmācībai. NVA sniegto pakalpojumu pilnveidei LM ar ERAF atbalstu plāno ieguldīt gandrīz 3 miljonus latu. Līdz 85% no projekta izmaksām segs ERAF, bet pārējo – valsts budžets.

LM ir viena no ES fondu apsaimniekošanas institūcijām, kas atbild par projektu atbilstību nozares politikai un nodrošina efektīvu struktūrfondu līdzekļu izmantošanu nodarbinātības un sociālās iekļaušanas jomā. No 2008. līdz 2013.gadam ar 21 ES fondu līdzfinansēta projektu konkursa aktivitāšu palīdzību labklājības nozarē plānots iegultīt 93,4 miljonus latu no ESF un 11,7 miljonus latu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. 

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!