• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par priekšlikumiem sakaru nozares pamatnostādnēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.2008., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/179513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien iedegas lielāko pasaules sporta svētku – Vasaras olimpisko spēļu – uguns Pekinā

Vēl šajā numurā

08.08.2008., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par priekšlikumiem sakaru nozares pamatnostādnēm

 

Lai izstrādātu jaunas sakaru nozares pamatnostādnes turpmākajiem pieciem gadiem, 6.augustā Satiksmes ministrijā pulcējās un savus priekšlikumus izteica Latvijas sakaru nozares asociāciju un uzņēmumu pārstāvji.

Uz tikšanos aicināja Satiksmes ministrijas (SM) Sakaru departaments, kas ir atbildīgs par sakaru nozares pamatnostādņu izstrādi un iesniegšanu apstiprināšanai Ministru kabinetam.

Universālo pakalpojumu kā pamatnostādņu prioritāti ieteica aktualizēt Elektronisko sakaru direkcijas pārstāvis Harijs Strods. Šo priekšlikumu atbalstīja vairāki sanāksmes dalībnieki. (Universālais pakalpojums ir pakalpojumu kopa, kura ir pieejama katram sabiedrības loceklim, neatkarīgi no ģeogrāfiskās atrašanās vietas, noteiktā kvalitātē un par pieņemamu cenu.)

H.Strods norādīja, ka nostādnēs ir jānosaka arī konkrēta numerācijas un frekvenču resursu nodeva, kuru maksā elektronisko sakaru komersanti.

Savukārt Latvijas Interneta asociācijas pārstāve Iveta Pundure pauda priekšlikumu jaunajās pamatnostādnēs noteikt politiku sakaru nozares konkurences veicināšanai, izvirzīt platjoslu projektu kā prioritāti un aktualizēt datortehnikas lietotāju apmācības iespējas.

AS “Latvenergo” pārstāvis Andris Skadiņš kā neatņemamu nākamo nozares pamatnostādņu komponentu nosauca sabalansētu sakaru tīklu attīstību Latvijā, tādējādi nākotnē nerastos problēmas ar datu pārraidi.

Klātesošie atzina, ka sakaru nozare sniedz ievērojamu artavu Latvijas ekonomiskajā augšupejā, līdz ar to sakaru nozares pamatnostādnes ir jāveido kā šīs jomas attīstības scenārijs.

Nozares eksperti, kas piedalījās sanāksmē, vienojās, ka SM Sakaru departamentam rakstveidā iesniegs papildus priekšlikumus pamatnostādņu izstrādei.

Organizāciju un uzņēmumu pārstāvji tikai aicināti izteikt priekšlikumus sakaru nozares pamatnostādnēm, apskatot tādas tēmas kā Eiropas Savienības institūciju redzējums elektronisko sakaru nozares attīstībā, platjoslu attīstība Latvijā, interneta drošība, universālais pakalpojums elektronisko sakaru nozarē u.c.

Sanāksmē tika pārstāvēta Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācija, Latvijas Interneta asociācija, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, kā arī VAS “Elektronisko sakaru direkcija”, SIA “Lattelecom”, AS “Latvenergo” un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts.

Sakaru nozares pamatnostādnes ir politikas plānošanas dokuments, kas tiek pieņemts uz pieciem gadiem. Pašreizējās nozares pamatnostādnes attiecas uz 2003.–2008.gada periodu.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!