• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija pasaules valstu saietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.1999., Nr. 317/318 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija pasaules valstu saietā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

28.09.1999., Nr. 317/318

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija pasaules valstu saietā

"Šis forums tādai salīdzinoši mazai valstij kā Latvija ir ne tikai lieliska iespēja uzstāties un paust savas domas, bet arī ļoti pateicīga divpusējo tikšanos un sarunu vieta," piektdien, 24.septembrī, pēc atgriešanās no ANO Ģenerālās asamblejas 54.sesijas Ņujorkā preses konferencē atzīmēja ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.

Valsts prezidentei un ārlietu ministram ANO sesijas ietvaros bijušas kopējas tikšanās ar Norvēģijas premjerministru, ASV valsts sekretāri Madelaini Olbraitu un ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu. Kā žurnālistiem pastāstīja I.Bērziņš, visās tikšanās reizēs apspriestas gan attiecīgo valstu, organizāciju un Latvijas divpusējās attiecības, gan situācija mūsu valstī un sadarbības iespējas. Latvija novērtēta kā godprātīga šīs lielās un respektablās organizācijas locekle.

Valsts prezidente un ārlietu ministrs tikušies arī ar Eirāzijas grupas pārstāvjiem, Amerikas ebreju komitejas darbiniekiem, ar ASV uzņēmēju fonda dalībniekiem un cilvēkiem no Ņujorkas latviešu kopienas. I.Bērziņš divpusēju sarunu laikā pārrunājis Latvijai būtiskus un svarīgus jautājumus ar kolēģiem ārlietu ministriem no Dānijas, Maltas, Ķīnas, Horvātijas, Ungārijas un Īrijas. Pavisam īsas pārrunas, ko nevar kvalificēt kā tikšanos, Latvijas ārlietu ministram bijušas arī ar daudzu citu valstu ietekmīgām amatpersonām, taču arī tajās uzmanības lokā bijuši Latvijai nozīmīgi jautājumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!