• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2008., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno aizsardzības atašeju ASV un Kanādā

Vēl šajā numurā

29.07.2008., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

 

Ministrs A.Slakteris

Uz jaut.nr. 68/J9 – dok.nr.2752

Par Saeimas deputātu jautājumu

 

Finanšu ministrija šā gada 9.jūlijā ir saņēmusi un izskatījusi Saeimas Prezidija pārsūtītu, finanšu ministram adresētu deputātu jautājumu “Par Vladimiru Vaškeviču” un saskaņā ar Saeimas Kārtības ruļļa 121.panta otro daļu iesniedz rakstveida atbildes uz uzdotajiem jautājumiem.

Attiecībā uz Saeimas deputātu uzdoto pirmo jautājumu informējam, ka Finanšu ministrijā 2008.gada 11.jūlijā ir saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2008.gada 9.jūlija paziņojums Nr.1/6894, ar kuru finanšu ministrs tiek informēts, ka 2008.gada 26.maijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētāja kriminālprocesā Nr.12507000607 pieņēma lēmumu atzīt par aizdomās turēto Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes direktoru Vladimiru Vaškeviču. Minētajā paziņojumā norādīts, ka Vladimirs Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, kurai, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 125.panta pirmās daļas 5.punktu, ir jāzina vai tai vajadzēja zināt savus profesionālos un amata pienākumus, izdarījis mazāk smagu noziegumu, par kuru atbildība ir paredzēta Krimināllikuma 219.panta otrajā daļā, t.i., par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījuma vai cita mantiska rakstura deklarācijā (laika posmā no 2002.gada līdz 2007.gadam), ja tas izdarīts atkārtoti vai ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā, kā arī Vladimirs Vaškevičs ir izdarījis kriminālpārkāpumu, par kuru atbildība ir paredzēta Krimināllikuma 326.panta pirmajā daļā, t.i., par neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos, jo tādas darbības Vladimiram Vaškevičam sakarā ar dienesta stāvokli ir aizliegtas.

Lai izvērtētu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iepriekš minētajā paziņojumā minēto par Vladimira Vaškeviča pieļautajiem pārkāpumiem, pēc finanšu ministra uzdevuma – izvērtēt šo situāciju un V.Vaškeviča līdzšinējo darbību – ar Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora rīkojumu ir sākta dienesta pārbaude un izveidota dienesta pārbaudes komisija.

Atbilstoši iepriekš minētajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja paziņojumam 2008.gada 8.jūlijā attiecībā pret Vladimiru Vaškeviču piemērots drošības līdzeklis – sūtījuma saņemšanas adreses paziņošana un aizliegums izbraukt no valsts. Ievērojot to, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nav piemērojis V.Vaškevičam drošības līdzekli – noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī to, ka normatīvie akti neparedz amatpersonas atstādināšanu no amata uz dienesta pārbaudes laiku, pēc Valsts ieņēmumu dienesta viedokļa, šobrīd nav pamata V.Vaškeviča atstādināšanai no amata pienākumu izpildes.

 

Ar cieņu,

finanšu ministrs A.Slakteris

Rīgā 2008.gada 16.jūlijā

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!