• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar ASV ebreju kopienas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1999., Nr. 312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17875

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

23.09.1999., Nr. 312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar ASV ebreju kopienas pārstāvjiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga otrdien, 21.septembrī, Ņujorkā tikās ar ASV Ebreju komitejas pārstāvjiem.

ASV Ebreju kopiena ir nozīmīga ASV sabiedriskās domas veidojoša organizācija, kas viena no pirmajām ASV sabiedrībā un Kongresā atbalstīja Baltijas valstu neatkarības atzīšanu.

Sarunā Valsts prezidente augstu novērtēja ASV Ebreju komitejas ieguldījumu, aizstāvot Baltijas valstu neatkarības faktu.

Atbildot uz komitejas pārstāvju jautājumiem, V.Vīķe–Freiberga informēja par Latvijas iekšpolitisko situāciju, tai skaitā saimniecisko attīstību un ārpolitisko darbību, un uzsvēra Latvijas centienus iekļauties ES un NATO, atzīmējot ASV būtisko atbalstu NATO paplašināšanā.

Liela uzmanība tikšanās laikā tika pievērsta vēsturnieku komisijas darbībai Latvijā. Valsts prezidente stāstīja par neseno tikšanos ar komisiju un uzsvēra savu gatavību darīt visu, lai aktivizētu komisijas darbību. V.Vīķe–Freiberga sacīja, ka būtu svarīgi, lai ASV Ebreju komiteja atbalstītu Latvijas vēsturnieku sagatavošanu, kā arī vēstures mācīblīdzekļu veidošanu. ASV Ebreju komiteja ļoti atzinīgi vērtēja vēsturnieku komisijas darbību Latvijā. Valsts prezidentei bija arī neoficiāla tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu.

Vakar, 22.septembrī, Valsts prezidente teica uzrunu ANO ģenerālās asamblejas 54.sesijā, oficiālās sarunās tikās ar ANO ģenerālsekretāru K.Annanu, Kanādas vicepremjeru Herberu Eseru Greju un Ņujorkas latviešu sabiedrību.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!