• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Kanādas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2008., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Nīderlandes vēstnieku

Vēl šajā numurā

22.07.2008., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Kanādas vēstnieci

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 16.jūlijā, tikās ar Kanādas vēstnieci Latvijas Republikā Klēru Pulēnu (Claire Poulin), kura bija ieradusies atvadu vizītē Saeimā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja neseno Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Kanādā un jautājumus, kas saistīti ar Kanādas lēmumu piešķirt Latvijai bezvīzu režīmu, divpusējiem sadarbības projektiem izglītības, kultūras un ekonomikas jomā, kā arī abu valstu ārpolitikas prioritātēm.

G.Daudze pateicās vēstniecei par veiksmīgi noorganizēto vizītes programmu un augstu novērtēja iespēju tikties ar latviešu sabiedrības pārstāvjiem Otavā un Toronto.

Runājot par starptautiskajām aktualitātēm, K.Pulēna norādīja, ka Afganistāna ir Kanādas valdības svarīgākā prioritāte un pateicās Latvijas pusei par dalību miera misijā. “Uzskatām, ka Afganistāna pašlaik ir viens no nozīmīgākajiem izaicinājumiem starptautiskajās attiecībās, un tā ir arī Latvijas ārpolitikas prioritāte,” norādīja G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs uzteica K.Pulēnas aktīvo darbu, kas veicinājis Kanādas valdības 2007.gada lēmumu piešķirt Latvijai bezvīzu režīmu.

Pārrunājot ekonomiskās attīstības jautājumus, G.Daudze uzsvēra, ka jādomā, kā veicināt jaunu tranzītceļu veidošanu, iesais­tot Latvijas ostas. Kanādas vēstniece piekrita, ka Kanādai nepieciešams stiprināt sadarbību ar Eiropas Savienības dalībvalstīm ekonomiskajā jomā.

Puses vienojās, ka nozīmīgu starpvalstu attiecību daļu veido tieši neformālās attiecības iedzīvotāju vidū, tādēļ liela nozīme ir sadarbībai izglītības un kultūras jomā. Kā pozitīvs piemērs tika minēts Jauno pilsoņu apmaiņas līgums starp Latviju un Kanādu, kas atvieglo abu valstu pilsoņiem vecumā no 18 līdz 35 gadiem iespēju mācīties un strādāt otrā valstī, ko K.Pulēna nodēvēja par “pozitīvās globalizācijas” paraugu.

Tikšanās noslēgumā G.Daudze Kanādas vēstniecei pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!