• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Nīderlandes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2008., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2008. gada 10. jūlija sēdes

Vēl šajā numurā

22.07.2008., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Nīderlandes vēstnieku

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 15.jūlijā, tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Robertu Shudebomu (Robert Schuddeboom), kurš bija ieradies atvadu vizītē Saeimā. 

“Abu valstu starpā ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ekonomikas jomā. Nīderlande investoru sarakstā šobrīd ieņem piekto vietu un ir veikusi investīcijas daudzās Latvijas tautsaimniecības nozarēs,” uzsvēra G.Daudze. Kā pozitīvu piemēru Saeimas priekšsēdētājs minēja Eiropā vadošā sadzīves metāla un plastmasas izstrādājumu ražotāja Nīderlandes uzņēmuma “Brabantia” izvēli atvērt savu ražotni Latvijā, Talsu rajonā. R.Shudeboms atzina, ka abām valstīm ir labs turpmākās sadarbības potenciāls, jo Latvija ir kā tilts starp Eiropas Austrumiem un Rietumiem.

Puses vienojās, ka vienlīdz svarīga ir sadarbības veicināšana gan parlamentu un valdību, gan arī uzņēmēju un citu interešu grupu līmenī. R.Shudeboms norādīja, ka palielinās latviešu jauniešu skaits, kuri izvēlas izmantot stipendiju iespējas un studēt Nīderlandē, vērtējot to kā “investīciju nākotnē”.

Sarunas laikā tika izcelta veiksmīgā sadarbība starp Baltijas asambleju un Beniluksa valstu parlamentu. Puses atzinīgi novērtēja šā gada aprīlī Latvijā notikušo konferenci “Cīņa pret cilvēku tirdzniecību”, ko organizēja Baltijas asambleja, Ziemeļu padome un Beniluksa parlaments.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze atzinīgi novērtēja arī Nīderlandes parlamenta augšpalātas lēmumu ratificēt Lisabonas līgumu.

Tikšanās noslēgumā G.Daudze pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā. Viņš norādīja, ka Latvijas un Nīderlandes divpusējās attiecības R.Shudeboma darbības laikā veidojušās aktīvi. 2006.gadā Latviju apmeklējusi arī Viņas majestāte Nīderlandes karaliene Beatrikse.

G.Daudze Nīderlandes vēstniekam pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!