• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dalību pasaules nozīmīgākā izglītības foruma sagatavošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2008., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178518

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Azerbaidžānu e-pārvaldē un komunikācijās

Vēl šajā numurā

18.07.2008., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dalību pasaules nozīmīgākā izglītības foruma sagatavošanā

 

Latvija turpina aktīvi līdzdarboties viena no pasaules nozīmīgākā izglītības foruma – UNESCO 48.Starptautiskās izglītības konferences sesijas (Starptautiskā izglītības konference) “Iekļaujošā izglītība: ceļš nākotnei” – sagatavošanā. Šis notikums pasaules izglītības dzīvē ir līdzvērtīgs Pasaules ekonomikas forumam Davosā.

Kā iepriekš atzīmējušas augstas UNESCO amatpersonas, būtisku ieguldījumu šīs konferences sagatavošanā devusi arī šā gada februārī Rīgā ar panākumiem un starptautisku rezonansi notikusī UNESCO Eiropas un Ziemeļamerikas reģiona konference “Iekļaujošā izglītība: no politiskā dialoga līdz saskaņotai rīcībai”, kuru kopā ar sadarbības partneriem rīkoja Izglītības un zinātnes ministrija un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK). Rīgas konferences rezultāti tiek izmantoti, gatavojoties Starptautiskajai izglītības konferencei.

Latvijas līdzšinējo ieguldījumu Starptautiskās izglītības konferences saturiskajā sagatavošanā tikšanās laikā ar T.Koķi Rīgā atzinīgi novērtēja arī UNESCO ģenerāldirektora Koičiro Macuras biroja izpilddirektore Elizabete Longvorta. Tāpat viņa akcentēja mūsu valsts paveikto iekļaujošās izglītības pilnveidē nacionālajā līmenī.

Starptautiskā izglītības konference notiks šā gada 25.–28.novembrī Ženēvā. Sagaidāms, ka tā sniegs ieguldījumu vienā no mūsdienu pasaules izglītības aktualitātēm – iekļaujošajā izglītībā. Lai veicinātu ikvienam pieejamu izglītību, sekmētu mācīšanos mūža garumā un akcentētu skolotāju lomu, novembra konferencē paredzēts panākt vienošanos par nacionālo valstu lomas stiprināšanu iekļaujošās izglītības pilnveidē, atbilstošas politikas veidošanā un īstenošanā.

Starptautiskās izglītības konferences notiek kopš 1934.gada, tajās tiek pieņemti ikvienai valstij un visai pasaulei nozīmīgi lēmumi izglītībā. Šīs konferences ir nozīmīgas starptautiskajam dialogam, jo tajās piedalās gan pasaules valstu izglītības ministri, gan pētnieki un izglītības praktiķi, gan starptautisko un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!