• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Azerbaidžānu e-pārvaldē un komunikācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2008., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178516

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesu varas stiprināšanas projekta realizāciju Afganistānā

Vēl šajā numurā

18.07.2008., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Azerbaidžānu e-pārvaldē un komunikācijās

 

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Signe Bāliņa 16.jūlijā iepazīšanās vizītē tikās ar Azerbaidžānas Republikas komunikācijas un informācijas tehnoloģiju ministra vietnieku Iltimasu Mammadovu.

Tikšanās notika saskaņā ar Latvijas un Azerbaidžānas valdības noslēgto līgumu par sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, un tās mērķis bija iepazīties ar e-pārvaldes un nozares aktualitātēm Latvijā un Azerbaidžānā.

Tikšanās laikā pārrunātas visā pasaulē aktuālas problēmas saistībā ar drošību internetā un iespējām novērst personu aizskarošu repliku un tiesiski nepieļaujamas informācijas izplatību virtuālajā vidē. Abas puses bija vienisprātis, ka nepieciešams ierobežot šādas informācijas apriti internetā, tādēļ svarīgi izstrādāt regulējošos mehānismus, nepārkāpjot personas tiesības brīvi paust savu viedokli. Tāpat sarunas laikā pievērsta uzmanība izglītošanas darbam, lai panāktu kulturālāku saziņu internetā.

Šajā kontekstā ministre S.Bāliņa iepazīstināja Azerbaidžānas kolēģi ar Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta Eiropas Kopienas programmā Safer Internet plus sekmīgi īstenotajiem projektiem Net-Safe un Hotline, kuri vērsti uz drošības uzlabošanu interneta vidē.

I.Mammadovs atzina: tā kā Latvijā ir attīstīti e-pārvaldes procesi, tās pieredze Azerbaidžānai var būt noderīga vairākās jomās, piemēram, izstrādājot nozares normatīvo aktu projektus.

Tā kā Azerbaidžānā patlaban vērojama strauja ekonomikas izaugsme (tiek būvētas jaunas skolas un norisinās skolu internetizācija), I.Mammadovs pauda ieinteresētību par skolu internetizāciju Latvijā. Ministre S.Bāliņa informēja par sāktajiem projektiem šajā jomā, kā arī par vērienīgo Gaismas tīkla projektu, kas dod iespēju iedzīvotājiem piekļūt internetam visās publiskajās bibliotēkās Latvijā.

S.Bāliņa un I.Mammadovs vienojās turpināt Latvijas un Azerbaidžānas sadarbību un apmainīties ar informāciju par aktualitātēm e-pārvaldes jomā un visā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē.

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!