• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Azerbaidžānas ekonomikas attīstības ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2008., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti Somijā

Vēl šajā numurā

17.07.2008., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Azerbaidžānas ekonomikas attīstības ministra vizīti Latvijā

 

02.JPG (12209 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš vakar, 16.jūlijā, Rīgā, Ārlietu ministrijas ēkā, sagaidot Azerbaidžānas ekonomikas attīstības ministru Heidaru Babajevu
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

16.jūlijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Azerbaidžānas Republikas ekonomikas attīstības ministru Heidaru Babajevu (Haydar Babayev), kurš Latvijā ieradies kā Latvijas–Azerbaidžānas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, tehniskās un kultūras sadarbības jautājumos līdzpriekšsēdētājs un Azerbaidžānas delegācijas vadītājs.

Tikšanās laikā puses pauda gandarījumu par abu valstu ekonomiskās sadarbības attīstību un šīs sadarbības turpmākajām iespējām. Īpaši tika izceltas tādas sekmīgas sadarbības jomas kā informācijas tehnoloģijas, tūrisms, pārtikas un finanšu nozare. Azerbaidžānā jau darbojas un plāno izvērst darbību Latvijas a/s “Parex banka” un a/s “Aizkraukles banka”. Ministri pārrunāja arī enerģētikas jautājumus. Azerbaidžānas ekonomikas attīstības ministrs informēja par situāciju Kaukāza reģionā saistībā ar gāzes un naftas ieguvi un tranzītu. Savukārt M.Riekstiņš – par situāciju Latvijā un Baltijas reģionā kopumā, norādot uz Latviju interesējošām sadarbības iespējām reģionālajos enerģētikas projektos.

Ministri apsprieda arī Azerbaidžānas un Eiropas Savienības attiecības un to perspektīvu. H.Babajevs informēja par ES aktivitātēm Kaukāza reģionā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!