• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta darba vizīti Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2008., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.07.2008., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta darba vizīti Somijā

 

01.JPG (14181 bytes)

03.JPG (16944 bytes)
Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar, 16.jūlijā, tiekoties ar Somijas premjerministru Mati Vanhanenu (augšējā attēlā); Somijas ārlietu ministrs Aleksandrs Stubs (apakšējā attēlā pa labi), klātesot Somijas ekonomikas ministram Mauri Pekarinenam (apakšējā attēlā centrā) un Pori pilsētas valdes priekšsēdētājam Miko Ello (apakšējā attēlā pa kreisi), 15.jūlijā sirsnīgi sveica Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru
Foto: Juris Krūmiņš, VPK

Uzturoties darba vizītē Somijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers 16.jūlijā tikās ar Somijas premjerministru Mati Vanhanenu, kā arī apmeklēja vairākus Pori pilsētas 450 gadu jubilejai veltītos svinīgos pasākumus.

Tikšanās gaitā abas amatpersonas pārrunāja enerģētikas politikas jautājumus un Baltijas reģiona turpmākas attīstības scenārijus. Latvijas Valsts prezidents un Somijas premjerministrs bija vienisprātis, ka nepieciešama pārdomāta un konsekventa tīkla izveidošana Baltijas reģionā, kas savienotu Baltijas valstu enerģijas tirgu ar Skandināvijas valstīm, tādējādi mazinot Baltijas valstu enerģētisko atkarību no piegādātājiem. “Izveidojot vienotu enerģijas aprites tīklu apkārt Baltijas jūrai, mūsu dialogs ar enerģijas piegādātājiem, tajā skaitā ar Krieviju, kļūs konstruktīvāks un pragmatiskāks,” sarunas gaitā teica Valsts prezidents. Viņš uzsvēra, ka, izstrādājot un izveidojot enerģijas savienojumu tīklu, svarīgi neaizmirst par tādām enerģijas tranzītvalstīm kā Ukraina, kurai arīdzan nākotnē būs nozīmīga loma Eiropas enerģijas tirgū. Jāpiebilst, ka enerģētikas politikas jautājumus Valsts prezidents aktualizēja arī vakar, uzstājoties ar uzrunu “Enerģētika Baltijā: skats no Latvijas” starptautiskajā konferencē, kas bija veltīta enerģētikas drošības jautājumiem Baltijas reģionā.

Amatpersonām tiekoties, apspriesta arī aktuālā Baltijas jūras reģiona stratēģija. Valsts prezidents uzsvēra, ka Baltijas jūras reģiona attīstībai ir jāizmanto iespēju logs, kamēr Dānija ir Baltijas jūras valstu padomes prezidējošā valsts, bet Zviedrija gatavojas Eiropas Savienības prezidentūrai. Amatpersonas bija vienisprātis, ka svarīgākie Baltijas jūras stratēģijas jautājumi, kuros nepieciešama vienošanās, ir vides drošība, kā arī transports, tranzīts un loģistika.

Pārrunāta arī abu valstu ekonomiskā sadarbība un tās pilnveidošanas iespējas, īpaši tūrisma jomā. Tāpat pārrunātas tirdzniecības sakaru stiprināšanas iespējas, kā arī līdzīgās problēmas, ar kurām abu valstu uzņēmējiem jāsaskaras uz Krievijas robežas.

Darba vizītes noslēgumā Valsts prezidents apmeklēja svinīgos pasākumus par godu Pori 450 gadu jubilejai.

Jāpiebilst, ka šogad Pori 450 gadu jubilejas pasākumi notiek līdztekus forumam Suomi Arena, kas jau tradicionāli ik gadu pulcē viedokļa līderus un politikas veidotājus no dažādām Eiropas valstīm. Šā gada foruma pamatdebates veltītas enerģijas politikas, vides un izglītības jautājumiem. Ar uzrunām debatēs 15.jūlijā uzstājās Somijas ārlietu ministrs un ekonomikas ministrs, bet 16.jūlijā debatēs piedalījās Somijas premjerministrs. Pēc debatēm visi foruma dalībnieki un Pori pilsētas viesi tika aicināti apmeklēt Pori džeza festivālu, kurā ar koncertu uzstājās arī Latvijas džeza mākslinieki – Māris Briežkalns, Intars Busulis un citi. Džeza sesiju ar Latvijas mākslinieku piedalīšanos apmeklēja arī Valsts prezidents.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!