• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par grozījumiem šā gada budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2008., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/178018

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenu izmaiņām jūnijā

Vēl šajā numurā

10.07.2008., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par grozījumiem šā gada budžetā

Pirms 10.jūlijā sasauktās valdības ārkārtas sēdes par grozījumiem 2008.gada budžetā finanšu ministrs Atis Slakteris norāda, ka grozījumu ietvaros šā gada budžetā plānots saglabāt minimālu pārpalikumu.

“Finanšu ministrijas sagatavotajā grozījumu projektā budžetā plānots pārpalikums 0,05% apmērā no iekšzemes kopprodukta jeb 8 miljoni latu. Šāda bilance veidojusies, palielinot izdevumus atsevišķās budžeta sadaļās un samazinot izdevumus saskaņā ar valsts pārvaldes iestāžu iesniegtajiem plāniem,” skaidro finanšu ministrs. “Tādējādi budžets tiks sabalansēts un valsts izdevumi nepārsniegs ieņēmumus, turklāt tiks saglabāta arī neliela rezerve īslaicīgu tautsaimniecības svārstību kompensēšanai.” A.Slakteris norāda, ka grozījumos rasta iespēja palielināt finansējumu valstiski svarīgo sektoru atbalstam: “Brīdī, kad valstī ir bremzējušies tautsaimniecības attīstības tempi, valdība nedrīkst aizmirst par atbalstu tām sabiedrības grupām, kam tas nepieciešams visvairāk.”

Papildu 88 miljoni latu atvēlēti pensiju indeksācijai un piemaksām pie vecuma pensijām, kā arī pabalstu un atlīdzību nodrošināšanai. 10 miljoni latu piešķirti dotācijām sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem. Savukārt 1,5 miljoni latu paredzēti akcīzes nodokļa par izlietoto dīzeļdegvielu atmaksām lauksaimniekiem.

Budžeta izdevumu daļā ietaupījums panākts uz vakanto štata vietu un dažādu iepirkumu rēķina. “Izdevumu samazināšanas nolūkos tika izvērtēts, no kuriem iepirkumiem valsts šogad var atteikties. Tie ir iepirkumi, kas nav tiešā veidā saistīti ar valsts pārvaldes pamatfunkciju veikšanu, neveicina tautsaimniecības attīstību un nerada pievienoto vērtību,” paskaidro finanšu ministrs A.Slakteris. Tāpat budžetā netiks iekļauti šogad dažādu iemeslu dēļ nerealizējamie projekti. Kopumā valsts pamatbudžeta izdevumus plānots samazināt par 169 miljoniem latu.

Kopsummā grozījumos valsts budžeta ieņēmumi tiek plānoti 5,264 miljardu latu, bet izdevumi – 5,256 miljardu latu apjomā. Apstiprinātajā 2008.gada budžeta likumā bija paredzēti 5,499 miljardu latu lieli ieņēmumi un 5,338 miljardu latu izdevumi. 

Tiek plānots, ka valdībā 2008.gada budžeta grozījumi varētu tikt apstiprināti 10.jūlija sēdē, lai 15.jūlijā tos pirmajā lasījumā varētu skatīt Saeima.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!