• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Moldovas premjerministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesiskās palīdzības līgumu ar ASV

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Moldovas premjerministra vizīti

Šodien, 21. septembrī, mūsu valstī darba vizītē ierodas Moldovas Republikas premjerministrs Jons Sturza ( Ion Sturza )

Kopā ar premjerministru ierodas Moldovas delegācija, kurā ir Moldovas darba, sociālās aizsardzības un ģimenes ministrs Vladimirs Guricenko, lauksaimniecības un pārstrādājošās rūpniecības ministrs Valeriu Bulgars, ārlietu ministra vietnieks Jurie Ļanke un citas oficiālas personas. Šopēcpusdien tūlīt pēc ierašanās mūsu valstī Moldovas premjerministrs iepazīsies ar Rīgu.

Rīt augstajam viesim paredzēta tikšanās ar mūsu valsts premjerministru Andri Šķēli, Saeimas priekšsēdētāja biedru Rihardu Pīku, ekonomikas ministru Vladimiru Makarovu un satiksmes ministru Anatoliju Gorbunovu. Jons Sturza un Vladimirs Makarovs rīt kopīgi tiksies ar Latvijas un Moldovas uzņēmējiem, Moldovas premjerministrs apmeklēs Rīgas tirdzniecības ostu un piedalīsies Moldovas tirdzniecības centra atklāšanā. Ceturtdienas rītā augstais viesis aizlidos no Rīgas.

 

Jons Sturza dzimis 1960. gada 9. maijā Moldovā Kelerašas rajonā. Beidzis Moldovas Valsts universitāti, ir diplomēts ekonomists. Strādāt sācis Kišiņevas rūpnīcā "Signāls", līdz 1987. gadam ārējo ekonomisko sakaru jomā. No 1987. gada piedalījies ārējās tirdzniecības organizācijas "Moldeks" izveidošanā. No 1991. gada vadījis akciju sabiedrību "INCOM", bet no 1996. gada bijis "Finkombankas" novērotāju padomes priekšsēdētājs. Vienlaikus bijis arī starptautiskās augļu sulu ražotāju savienības (Parīzē) padomes loceklis un Moldovas prezidenta augstākās ekonomiskās padomes loceklis. 1998. gada 22. maijā iecelts par Moldovas premjerministra vietnieku un ekonomikas un reformu ministru. Šī gada 12. martā iecelts par Moldovas Republikas premjerministru.

Precējies, divi bērni. Premjerministrs pārvalda divas svešvalodas — angļu un krievu.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!