• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts ilgtermiņa ekonomisko stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.1999., Nr. 308/309 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

21.09.1999., Nr. 308/309

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts ilgtermiņa ekonomisko stratēģiju

17. septembrī Ekonomikas ministrijā notika valsts ilgtermiņa ekonomiskās stratēģijas izstrādes darba grupas sēde.

Šīs stratēģijas uzdevums ir sniegt sabiedrībai un jo īpaši uzņēmējiem skaidras valsts attīstības vadlīnijas un ekonomiskās politikas prioritātes. Ilgtermiņa ekonomiskās stratēģijas izstrādāšana dos iespēju valdības institūcijām daudz mērķtiecīgāk un pamatotāk veidot ilgtermiņa politiku savas kompetences nozarēs.

Sēdes sākumā ekonomikas ministrs Vladimirs Makarovs pauda savu viedokli par šādas stratēģijas vietu kopējā valdības dokumentu paketē un tās nozīmi. Ministrs uzsvēra, ka arī līdz šim ir izstrādātas daudzas labas koncepcijas un citi dokumenti, bet nav sasniegti pietiekami rezultāti to īstenojumā, tāpēc darba grupai ne tikai jāizstrādā šī stratēģija, bet arī jāpārliecina sabiedrība un politiķi, ka tā ir pareizākā un pamatotākā Latvijas ekonomikas ilgtermiņa attīstības vīzija, un jāpanāk, lai izstrādātā dokumenta vadlīnijas tiktu pastāvīgi ievērotas valsts ekonomikas attīstības plānošanā.

Valsts ilgtermiņa ekonomiskās stratēģijas izstrādes darba grupu vada Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards, un tajā darbojas pārstāvji no citām ministijām, "Ekonomistu apvienības – 2010", Latvijas Attīstības aģentūras, Latvijas augstskolu profesori u.c.

Ir paredzēts šāds stratēģijas izstrādāšanas grafiks:

1) līdz 2000. gada martam darba grupa, nepieciešamības gadījumā pieaicinot citus Latvijas ekspertus, izstrādā stratēģijas projektu.

2) no 2000. gada aprīļa līdz augustam paredzēta stratēģijas projekta plaša apspriešana (semināri, prezentācija sabiedrībai, t.sk. nozaru ekspertu padomēm, konsultācijas ar ārvalstu ekspertiem u. tml.).

3) 2000. gada septembrī notiks stratēģijas saskaņošana ar ministrijām un iesniegšana Ministru kabinetā apstiprināšanai.

Kaspars Paupe,

Ekonomikas ministrijas

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!