• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības daudzvalodības komisāra vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2008., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par pašvaldībām"

Vēl šajā numurā

08.07.2008., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības daudzvalodības komisāra vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 3.jūlijā tikās ar Eiropas Savienības (ES) daudzvalodības komisāru Leonardu Orbanu. Sēdē piedalījās arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, kā arī Eiropas lietu komisijas deputāti.

K.Pētersone pauda gandarījumu par Latvijas iedzīvotāju labajām svešvalodu zināšanām, norādot, ka mūsu valsts šajā jomā ir otrajā vietā Eiropā. Savukārt daudzvalodības komisārs informēja, ka ES izvirza par mērķi, lai katrs ES pilsonis bez dzimtās valodas prastu vismaz divas svešvalodas.

L.Orbans uzsvēra, ka latviešu valoda kā viena no oficiālajām ES valodām bauda tādas pašas priekšrocības kā pārējās valodas un Latvijas iedzīvotājiem ir lieliska iespēja sazināties ar ES oficiālajām iestādēm savas valsts valodā. Viņš izteica pārliecību, ka valodu zināšanas ir bagātība, kas uzlabo cilvēku konkurētspēju darba tirgū un lieti noder, veidojot personiskus kontaktus un caur valodu iepazīstot citu valstu kultūru. Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka vairākās ES valstīs valoda diemžēl kalpo ne tikai, lai vienotu cilvēkus, bet arī lai šķeltu sabiedrību politiskos nolūkos. Valoda ir arī būtiska identitātes sastāvdaļa, un valodas jautājumu diemžēl izmanto arī ksenofobijas un neiecietības veicināšanai.

Tikšanās noslēgumā K.Pētersone novēlēja, “lai visas ES valstis spētu skatīties uz valodu prasmi kā uz atslēgu, kas durvis atslēdz, nevis aizslēdz”.

Komisārs L.Orbans Latvijā ieradās darba vizītē, lai iepazītu valodas apguves situāciju un veicinātu daudzvalodību kā instrumentu savstarpējai saziņai un konkurētspējas paaugstināšanai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!