• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 30. jūnija noteikumi Nr. 488 "Noteikumi par zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un to vešanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2008., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177578-noteikumi-par-zverinatu-notaru-registru-un-gramatu-formu-un-to-vesanas-kartibu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.489

Kārtība, kādā atbrīvo no dabas resursu nodokļa samaksas par videi kaitīgām precēm

Vēl šajā numurā

03.07.2008., Nr. 101

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 488

Pieņemts: 30.06.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.488

Rīgā 2008.gada 30.jūnijā (prot. Nr.44 53.§)
Noteikumi par zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un to vešanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Notariāta likuma 64.pantu
I. Vispārīgais jautājums
1. Noteikumi nosaka zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un to vešanas kārtību.
II. Reģistrs visu zvērināta notāra taisīto aktu un apliecinājumu ierakstīšanai
2. Zvērināts notārs aktu un apliecinājumu ierakstīšanai paredzēto reģistru (turpmāk – reģistrs) ved elektroniskā veidā. Reģistru sadala ailēs saskaņā ar Notariāta likumu.
3. Reģistru veido, izmantojot Latvijas Zvērinātu notāru padomes (turpmāk – padome) izveidoto datorprogrammu, kas nodrošina, lai notariālās darbības reģistrēšanas numurs un datums reģistrā parādītos automātiski un nebūtu labojams.
4. Ja reģistra ierakstā nepieciešami labojumi, zvērināts notārs reģistra ierakstu labo, laboto ierakstu saglabā un reģistra 8.ailē atzīmē, ka ieraksts labots.
5. Ja reģistra ieraksts ir saglabāts nepamatoti, zvērināts notārs reģistra ierakstu anulē, anulēto ierakstu saglabā un reģistra 8.ailē atzīmē, ka ieraksts anulēts. Reģistra ieraksta numuru atkārtoti neizmanto.
6. Komersants, ar kuru Padome ir noslēgusi attiecīgu līgumu, veido reģistra datu rezerves kopijas. Kopijas veido ne retāk kā reizi nedēļā, pēdējā darbdienā. Rezerves kopiju nesējus glabā vietā, kas aizsargāta no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes.
7. Reģistra izdruku sējumus zvērināts notārs gatavo hronoloģiskā secībā. Katrā sējumā iekļauj ne vairāk kā 250 lapas, un sējuma biezums nepārsniedz trīs centimetrus. Reģistra izdruku lapas numurē katrā sējumā atsevišķi un caurauklo.
8. Zvērināts notārs reģistra izdruku sējumus par iepriekšējo gadu līdz 31.martam nogādā attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim. Tiesnesis tos apliecina Notariāta likumā noteiktajā kārtībā.
9. Zvērināts notārs pēc saviem ieskatiem var nogādāt reģistra izdruku sējumus apliecināšanai apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim arī kārtējā gada laikā.
III. Notariālo aktu grāmata
10. Visus zvērināta notāra taisītos notariālos aktus, kā arī to dokumentu apliecinātos norakstus, uz kuriem zvērināts notārs apliecinājis uzrādīšanas laiku un kurus uzrādītājs vēlējies ierakstīt notariālo aktu grāmatā, Notariāta likumā noteiktajā kārtībā hronoloģiskā secībā ievieto notariālo aktu grāmatā.
11. Ja notariālo aktu grāmatas apjoms pārsniedz 250 lapas vai tās biezums ir lielāks par trim centimetriem, veido vairākus šīs grāmatas sējumus.
12. Zvērināts notārs visus notariālo aktu grāmatas sējumus par iepriekšējo gadu līdz 31.martam nogādā attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim. Tiesnesis tos apliecina Notariāta likumā noteiktajā kārtībā.
13. Zvērināts notārs pēc saviem ieskatiem var nogādāt notariālo aktu grāmatas apliecināšanai apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim arī kārtējā gada laikā.
IV. Glabājumu grāmata
14. Glabājumu grāmatu zvērināts notārs ved, izmantojot tipogrāfiski iespiestu grāmatu, kura veidota saskaņā ar Notariāta likumu.
15. Pirms ierakstu izdarīšanas glabājumu grāmatā zvērināts notārs to caurauklo un nogādā attiecīgās apgabaltiesas priekšsēdētāja noteiktajam tiesnesim apliecināšanai Notariāta likumā noteiktajā kārtībā.
16. Ierakstus glabājumu grāmatā numurē secīgi pēc kārtas.
V. Vekseļu protesta aktu grāmata
17. Vekseļu protesta aktu grāmatu veido Notariāta likumā noteiktie dokumenti.
18. Ja vekseļu protesta aktu grāmatas apjoms pārsniedz 250 lapas vai tās biezums ir lielāks par trim centimetriem, veido vairākus šīs grāmatas sējumus. Kārtējam gadam beidzoties, to caurauklo un apliecina Notariāta likumā noteiktajā kārtībā.
Ministru prezidenta vietā – satiksmes ministrs A.Šlesers

Tieslietu ministrs G.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!