• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 30. jūnija noteikumi Nr. 487 "Noteikumi par zvērinātu notāru kvalifikācijas pārbaudes izdevumu daļējas segšanas kārtību un apjomu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2008., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.488

Noteikumi par zvērinātu notāru reģistru un grāmatu formu un to vešanas kārtību

Vēl šajā numurā

03.07.2008., Nr. 101

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 487

Pieņemts: 30.06.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.487

Rīgā 2008.gada 30.jūnijā (prot. Nr.44 52.§)
Noteikumi par zvērinātu notāru kvalifikācijas pārbaudes izdevumu daļējas segšanas kārtību un apjomu
Izdoti saskaņā ar Notariāta likuma 20.panta pirmo daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā no valsts budžeta līdzekļiem daļēji sedz zvērinātu notāru kvalifikācijas pārbaudes izdevumus, un izdevumu apjomu.
2. No valsts budžeta līdzekļiem tiek segta eksāmenu komisijas locekļu atlīdzība. Kopējā eksāmenu komisijas locekļu atlīdzības summa ir 44 lati par viena zvērināta notāra kvalifikācijas pārbaudi.
3. Ar kvalifikācijas pārbaudes organizēšanu saistītos izdevumus (piemēram, kancelejas piederumi, kvalifikācijas pārbaudes norises telpas nodrošināšana) sedz Latvijas Zvērinātu notāru padome (turpmāk – padome).
4. Padome septiņu dienu laikā no kvalifikācijas pārbaudes norises dienas vai, ja kvalifikācijas pārbaude ilgusi vairākas dienas, no pēdējās kvalifikācijas pārbaudes norises dienas iesniedz Tieslietu ministrijā iesniegumu par kvalifikācijas pārbaudes izdevumu daļēju segšanu no valsts budžeta līdzekļiem. Iesniegumā norāda kvalifikācijas pārbaudi kārtojušo zvērinātu notāru skaitu, vārdu un uzvārdu, kā arī pārbaudes datumu.
5. Tieslietu ministrija septiņu dienu laikā no šo noteikumu 4.punktā minētā iesnieguma saņemšanas izskata to un pieņem lēmumu par eksāmenu komisijas locekļu atlīdzības segšanu no valsts budžeta līdzekļiem. Lēmumā norāda katra eksāmenu komisijas locekļa vārdu, uzvārdu un atlīdzības apmēru.
6. Septiņu dienu laikā no lēmuma pieņemšanas par eksāmenu komisijas locekļu atlīdzības segšanu no valsts budžeta līdzekļiem Tieslietu ministrija pārskaita uz padomes norādīto kredītiestādes kontu lēmumā norādīto summu. Padome pēc normatīvajos aktos noteikto nodokļu samaksas izmaksā atlīdzību eksāmenu komisijas locekļiem.
7. Ja padome šo noteikumu 4.punktā minēto iesniegumu iesniedz elektroniski, to noformē atbilstoši normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu izstrādāšanu, noformēšanu un apriti noteiktajām prasībām.
8. Līdz 2011.gada 31.decembrim no valsts budžeta līdzekļiem sedzamie zvērinātu notāru kvalifikācijas pārbaudes izdevumi tiek noteikti 17 latu apmērā, kas ir kopējā eksāmenu komisijas locekļu atlīdzības summa par viena zvērināta notāra kvalifikācijas pārbaudi.
Ministru prezidenta vietā – satiksmes ministrs A.Šlesers

Tieslietu ministrs G.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!