• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par pēdējā laika ārpolitiskajiem notikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valstsvizīti Ukrainā 25.–27.jūnijā

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par pēdējā laika ārpolitiskajiem notikumiem

27.jūnijā notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa preses konference, kurā ministrs informēja par svarīgākajiem pēdējā laika ārpolitiskajiem notikumiem, kā arī tuvākajā laikā plānotajām aktualitātēm.

M.Riekstiņš informēja par 19. un 20.jūnija Eiropadomes sanāksmi, kurā viens no būtiskākajiem diskusiju tematiem bija saistīts ar Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, īpaši situācijā pēc Īrijas referenduma.

Ārlietu ministrs atzīmēja arī Eiropadomes ietvaros notikušās dalībvalstu diskusijas par pārtikas un naftas cenu pieauguma ierobežošanu, kā arī jautājumu par nodokļu politiku Eiropā. Viņš akcentēja, ka attiecībā uz atbalstu lauksaimniekiem Latvijai izdevās panākt, ka Eiropadomes galadokumentā tiek iekļauts formulējums par vienlīdzīgas konkurences panākšanu un nodrošināšanu visiem ES lauksaimniekiem.

M.Riekstiņš informēja arī par Eiropas Komisijas (EK) piedāvājumu palielināt finansējumu palīdzības programmas vistrūcīgākajām personām ietvaros, kā arī par EK plānoto atbalstu zivsaimniecības nozarei un minēja Eiropadomē skatīto jautājumu par ES institūciju izvietošanu dalībvalstīs, prioritāti dodot jaunajām ES dalībvalstīm.

Ārlietu ministrs pastāstīja par Valsts prezidenta Valda Zaltera valstsvizīti Ukrainā, kas norisinājās no 25. līdz 27.jūnijam. Ministrs akcentēja, ka vizītes laikā Latvijas puse pauda stingru atbalstu Ukrainas eiroatlantiskās integrācijas centieniem. Turklāt notikušie Ukrainas un Latvijas biznesa forumi Kijevā un Ļvovā devuši jaunu impulsu abu valstu uzņēmēju kontaktu veicināšanai.

Saistībā ar tuvākajā laikā plānotajām galvenajām aktualitātēm M.Riekstiņš informēja par ceturto Latvijas goda konsulu sanāksmi, kura norisināsies 3. un 4.jūlijā un kurā plāno piedalīties 82 goda konsuli no dažādām pasaules valstīm. Tāpat ārlietu ministrs informēja žurnālistus par savu oficiālo vizīti Ungārijā 7.jūlijā, kuras laikā tiks atvērta Latvijas vēstniecība Budapeštā.

M.Riekstiņš pastāstīja par jūlijā plānoto vizīti Kosovā, kā arī Latvijas ieceri atbalstīt Kosovas valsts institūcijas to izveides procesā.

Runājot par Ārlietu ministrijas atbalstu civilās rekonstrukcijas projektiem Afganistānā, Māris Riekstiņš ar gandarījumu atzīmēja 29.maijā pabeigto Latvijas finansēto ūdensapgādes projektu Farjabas provincē. Tāpat ministrs informēja par jaunu iniciatīvu – Afganistānas sieviešu uzņēmēju pieredzes apmaiņu Latvijā, kas tiek īstenota Ārlietu ministrijas, sabiedriskās organizācijas biedrības “Līdere” un privātā sektora sadarbībā. Ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas civilā padomnieka Afganistānā lomu, atzīmējot, ka Pēteri Veitu šajā amatā šovasar nomainījis Ārlietu ministrijas darbinieks Rūdolfs Brēmanis.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!