• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Krimināllikumā attiecībā uz bordeļu saimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2008., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ikdienas darbiem 2008. gada 26.–29. jūnijā (kalendārs)

Vēl šajā numurā

01.07.2008., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Krimināllikumā attiecībā uz bordeļu saimniekiem

Saeimas Juridiskā komisija 18.jūnijā pirms pirmā lasījuma atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, kas paredz sodu par bordeļa izveidošanu, uzturēšanu, vadīšanu un finansēšanu.

Par šādām noziedzīgām darbībām varēs sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Likumprojekta autori norāda, ka pēdējos gados prostitūcija “pārceļas” no ielām uz dzīvokļiem, kas nereti tiek reklamēti kā vietas, kur tiek sniegti masāžas pakalpojumi. Policijas rīcībā ir informācija par kādu cilvēku, kas 2002.gadā bija noorganizējis 20–30 šāda veida dzīvokļu darbību. Līdz šim šādu personu, pierādot, ka tā gūst materiālu labumu no prostitūcijas, varēja sodīt par sutenerismu, bet ne par bordeļa izveidošanu un uzturēšanu. Patlaban bordeļus var uzturēt legāli, ja vien juridiski materiāls labums tiek gūts no telpu īres vai taksometra pakalpojumiem, nevis prostitūcijas, kas ir faktiskais peļņas avots.

Policijas pārstāvji komisijas sēdē norādīja, ka grozījumi, kas sagatavoti, pamatojoties uz kaimiņvalstu veiksmīgo pieredzi, ļaus ar cilvēktirdzniecības problēmu cīnīties saknē. Lai sauktu personu pie kriminālatbildības, vairs nebūs jāpierāda, ka suteners saņēmis naudu par citu personu sniegtajiem pakalpojumiem. Par pamatu apsūdzībai varēs būt fakts, ka dzīvoklī vairākkārt konstatēta seksuālo pakalpojumu sniegšana. Ar bordeli saprot telpu vai vietu, kas tiek izīrēta, iznomāta vai citādā veidā nodota personām prostitūcijai.

Par jauno likumprojektu trīs lasījumos vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!