• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts robežsardze: Par kārtību, kādā valsts robežu šķērso bērni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2008., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/177305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

27.06.2008., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts robežsardze: Par kārtību, kādā valsts robežu šķērso bērni

 

Nepilngadīgiem bērniem (Latvijas Republikā pastāvīgi dzīvojošiem, kuriem ir Latvijas Republikas valstiskā piederība), šķērsojot robežu viena vai abu vecāku pavadībā, valsts robežas šķērsošanas vietā jāuzrāda derīgs ceļošanas dokuments – pase. Vecāka pasē ir jābūt atzīmei par bērna radniecību ar to vecāku, kurš pavada bērnu. Ja vecāka pasē nav šā ieraksta, tad, šķērsojot robežu, papildus jāuzrāda bērna dzimšanas apliecība vai tās notariāli apliecināta kopija.

Bērnam, šķērsojot robežu patstāvīgi, līdzi jābūt derīgam ceļošanas dokumentam – pasei un vismaz viena vecāka vai aizbildņa notariāli apliecinātai piekrišanai bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts, kā arī bērna dzimšanas apliecībai vai tās notariāli apliecinātai kopijai.

Ja bērns ceļo pilnvarotas personas pavadībā, līdzi jābūt derīgai pasei, vismaz viena vecāka vai aizbildņa notariāli apliecinātai piekrišanai bērna izceļošanai no valsts šīs pilnvarotās personas pavadībā, kā arī bērna dzimšanas apliecībai vai tās notariāli apliecinātai kopijai. Gadījumā, ja viens no vecākiem ir ārvalstnieks, bet bērns ir Latvijas pavalstnieks (pilsonis, nepilsonis), šķērsojot robežu, jāuzrāda notariāli apliecināts otra vecāka (Latvijas pavalstnieka) pilnvarojums bērna izvešanai no valsts.

Bez notariāli apstiprinātās vecāku pilnvaras bērni var ceļot, dodoties skolas ekskursijā izglītības iestādes skolēnu grupā. Šādi ceļojot, skolotājam, kurš pavada grupu, jābūt līdzi noteiktas formas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegtam un skolas direktora apstiprinātam ceļošanas sarakstam. Tas aizstāj vecāku vai aizbildņu notariāli apliecinātu piekrišanu bērna ceļošanai uz jebkuru Eiropas Savienības dalībvalsti. Tas nozīmē, ka nav jākārto dokumenti pie notāra: vecāku piekrišana ceļošanai uz ārvalstīm tiek apliecināta ar minēto sarakstu.

Informācija par kārtību, kādā personas šķērso Latvijas Republikas valsts robežu, tai skaitā informācija par kārtību, kādā valsts robežu šķērso bērni, ir pieejama Valsts robežsardzes mājaslapā, kā arī pa tālruni 67075616.

 

Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!