• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga stabilo nākotnes vērtējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2008., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zāļu cenu uzraudzību — Latvijā un tagad
Veselības ministrs Ivars Eglītis

Vēl šajā numurā

17.06.2008., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga stabilo nākotnes vērtējumu

 

Reitingu aģentūras “Moody’s Investors Service” informatīvajā materiālā “Credit Opinion”, kas iznācis 11.jūnijā, Latvijas valdības ārvalstu un vietējā valūtā izlaisto vērtspapīru reitings ir A2 līmenī ar stabilu nākotnes vērtējumu. Informatīvajā materiālā atspoguļota arī informācija par faktoriem, kas ir šāda novērtējuma pamatā.

Pēc “Moody’s” sniegtās informācijas, pozitīvie faktori, kas veicinājuši pozitīvu Latvijas kredītreitinga līmeni, ir straujā valsts integrācija Eiropas Savienībā un tās ekonomiskajās norisēs, kā arī līdzdalība valūtas maiņas mehānismā ERM2. Starp veicinošajiem faktoriem minēts arī zemais valdības parāda līmenis, spēcīgā institucionālā sistēma un būtisks valsts budžeta ienākumu pieaugums. Atzinīgi novērtēta arī valsts finanšu sistēma.

“Moody’s” informatīvajā materiālā norādīts arī uz vairākiem riska faktoriem un izaicinājumiem turpmākajā Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Starp tiem minēts augsts privātā sektora īstermiņa parādu līmenis un augsts kārtējo maksājumu konta deficīts. Par galvenajiem izaicinājumiem tiek uzskatīta nepieciešamība pārvarēt makroekonomisko nesabalansētību, ierobežot augsto inflāciju un algu pieaugumu, lai saglabātu konkurētspēju un veiksmīgi īstenotu pievienošanos eiro zonai.

Finanšu ministrs A.Slakteris norāda: ““Moody’s” speciālisti savā atzinumā ir ņēmuši vērā izmaiņas Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Vairāku pēdējo gadu laikā Latvijas tautsaimniecība augusi ārkārtīgi strauji, bet patlaban izaugsmes temps ir palēninājies. Taču šobrīd svarīgi ir tas, ka attīstība nav apstājusies. Arī, pēc “Moody’s” novērtējuma, pašreizējā situācijā “smagā piezemēšanās” Latvijas tautsaimniecībai nedraud, tomēr norādīts arī, ka ekonomikas izaugsmes tempu palēnināšanās varētu būt straujāka, nekā gaidīts.

Pēc “Moody’s” prognozēm, šogad Latvijā inflācija kritīsies līdz 11,5%, bet iekšzemes kopprodukta pieaugums būs 3,8%.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!