• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par studējošo kreditēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.1999., Nr. 304 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - ar valsts augstākajām amatpersonām - tiekoties sapratnes sarunā ar Zviedrijas Karalistes tieslietu ministri

Vēl šajā numurā

16.09.1999., Nr. 304

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par studējošo kreditēšanu

Vakar, 15.septembrī, Izglītības un zinātnes ministrijā notika ministres Silvas Goldes ikmēneša tikšanās ar Latvijas Studentu apvienības pārstāvjiem. Panākta vienošanās par turpmāko sadarbību — regulāru tikšanos katra mēneša otrajā trešdienā, savstarpēju informācijas apmaiņu un LSA pārstāvju piedalīšanos lēmumu pieņemšanas procesā.

Tikšanās laikā apspriesti LSA sagatavotie grozījumi Augstskolu likumā un studējošo kreditēšanas noteikumos. Ministre uzskata, ka LSA sagatavotie grozījumi likumā un noteikumos ir pamatoti un liecina par studentu ieinteresētību uzlabot situāciju augstākajā izglītībā.

Pārrunāts arī augstākās izglītības finansēšanas modelis Latvijā tagad un turpmāk, kā arī diskutēts par iespējamiem augstākās izglītības kvalitātes un konkurētspējas paaugstināšanas variantiem. Ministre un LSA rada kopīgu izpratni par to, ka jānovērš nevienlīdzība augstākās izglītības iegūšanas iespējās un jārada tāds augstākās izglītības finansēšanas modelis, kas veicinātu studiju kvalitātes uzlabošanos.

Ministre uzsvēra, ka līdz šim augstākajā izglītībā tikuši ieguldīti lieli valsts budžeta līdzekļi un nākotnē to apjomu paredzēts palielināt, dodot iespēju studējošajiem ņemt studiju kredītus un valstij kredītus dzēšot.

Ministre ir gandarīta par tikšanos un uzskata, ka ministres un studentu sadarbība ļaus pieņemt optimālus lēmumus.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību daļa

 

a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!