• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par budžeta izdevumu samazinājuma modeļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2008., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176815

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Par ANO Orhūsas konvencijas valstu sanāksmi Rīgā

Vēl šajā numurā

13.06.2008., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par budžeta izdevumu samazinājuma modeļiem

12.jūnijā Ministru kabineta (MK) ārkārtas sēdē finanšu ministrs Atis Slakteris piedāvāja valdībai trīs iespējamos modeļus valsts budžeta izdevumu samazināšanai.

Finanšu ministrs A.Slakteris skaidro: “Valdībai šodien ir grūts uzdevums – ir jārod iespēja būtiski samazināt ministriju un valsts budžeta iestāžu izdevumus. Tai pašā laikā ministriem ir jāspēj nodrošināt kvalitatīvu valsts pārvaldei uzticēto funkciju īstenošanu. Turklāt, vienojoties par budžeta izdevumu samazināšanas modeli, mēs noteikti nedrīkstam atkāpties no atbalsta ne pensionāriem, ne citām sociāli ievainojamām iedzīvotāju grupām.

A.Slakteris, skaidrojot iespējamos budžeta izdevumu samazināšanas modeļus, norāda: “Ir trīs iespējamie scenāriji. Sarežģītās globālās attīstības dēļ mūsu atskaites punkts ir ietaupījums 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta. Lai to saglabātu, mums nepieciešams izdevumus mazināt par 263 miljoniem latu. Ja Ministru kabinets lems par budžeta ietaupījumu 0,5% apjomā, tad izdevumi būs jāreducē par 186 miljoniem latu. Savukārt, atsakoties no ietaupījuma “nebaltām dienām”, sabalansētu budžetu varēsim nodrošināt tikai tad, ja izdevumi tiks samazināti ne mazāk kā par 106 miljoniem latu.

Ārkārtas valdības sēde par grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 2008.gadam” tika sasaukta šīs nedēļas sākumā, lai nodrošinātu sekmīgas valsts finanšu politikas īstenošanu.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!