• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par personisko datu elektronisku pārbaudi Rīgā un Ventspilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2008., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzību

Vēl šajā numurā

03.06.2008., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par personisko datu elektronisku pārbaudi Rīgā un Ventspilī

 

Turpinot e-pakalpojumu izveidi, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts (sekretariāts) sadarbībā ar Rīgas domi un Ventspils domi piedāvā jaunu pakalpojumu “Mani dati pašvaldībā”.

Lai pārbaudītu savu Rīgas un Ventspils pašvaldībā uzkrāto personisko informāciju, iedzīvotājiem nav jādodas uz dažādām pašvaldības iestādēm, to var izdarīt elektroniski. Pakalpojuma izmantošana patlaban nodrošina iespēju pārbaudīt personas pamatdatus, deklarētās dzīvesvietas un papildu adresi, kā arī citu informāciju, kas uzkrāta, ja persona vērsusies attiecīgajās pašvaldībās.

Katra pašvaldība atbilstoši savām iespējām šos pakalpojumus var paplašināt, nodrošināt arī informāciju par personai izsniegtajiem dokumentiem, personas radinieku pamatdatus, informāciju par darba devēju, zemes, ēku, būvju un dzīvokļu īpašumiem, par iedzīvotāju ienākuma nodokli, administratīvo pārkāpumu protokoliem, līgumiem u.c.

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Signe Bāliņa: “Pakalpojums “Mani dati pašvaldībā” ir viens no sekretariāta īstenotajiem sadarbības projektiem ar Rīgas un Ventspils domi e-pakalpojumu attīstībā. Augstu vērtējama Rīgas domes un Ventspils domes iniciatīva un paveiktais darbs arvien ērtāku un daudzveidīgāku iespēju nodrošināšanā iedzīvotājiem. Aicinu arī citas pašvaldības sekot šim paraugam un aktīvāk attīstīt e-pārvaldi un pakalpojumus tā, lai to saņemšana būtu vienkāršāka un tie būtu pieejamāki.”

Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra direktors Ēriks Zēģelis: 

“Jaunais bezmaksas pakalpojums daudziem rīdziniekiem ļaus ietaupīt laiku un naudu, kas būtu jāpatērē, ja šie paši dati būtu jāiegūst, apbraukājot attiecīgās iestādes. Vēlos uzsvērt arī mūsu sekmīgo sadarbību ar e-pārvaldes sekretariātu e-pakalpojumu ieviešanas jomā, tādējādi rādot priekšzīmi citām Latvijas pašvaldībām. “Mani dati pašvaldībā” ir tikai viens no pirmajiem kopīgi izstrādātajiem pakalpojumiem.”

Pakalpojums “Mani dati pašvaldībā”, kas ietver informāciju par Rīgas domē un Ventspils domē uzkrāto informāciju par personu, pieejams vienotā e-pakalpojumu piekļuves punktā – portālā www.latvija.lv, sadaļā “E-pakalpojumi”. Pakalpojuma izmantošanai nepieciešams drošs elektroniskais paraksts.

Informācija par Rīgas pašvaldībā uzkrātajiem personas datiem – arī Rīgas domes mājaslapā www.riga.lv, kur šo e-pakalpojumu iespējams izmantot, arī autorizējoties portālā vai izmantojot banku autorizācijas sistēmas (sīkāka informācija portālā www.riga.lv).

Sekretariāts turpina valsts un pašvaldību pakalpojumu elektronizācijas pilotprojektu, kas tiek īstenots Nacionālās programmas “E-pārvaldes infrastruktūras bāzes attīstība un pilnveidošana” projektā “E-pārvaldes portfelis”. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Šogad pilotprojektā pavisam tiks izstrādāti 28 e-pakalpojumi. Izveidotie e-pakalpojumi centralizēti ir pieejami portālā www.latvija.lv.

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!