• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2008., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176193

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministriju konsultācijām

Vēl šajā numurā

03.06.2008., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzību

 

01.JPG (20775 bytes)
Igaunijas aizsardzības ministrs Jāks Avikso, Latvijas aizsardzības ministrs Vinets Veldre un Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks 30.maijā Latvijā, Jaunmoku pilī, parakstot politiskās vadlīnijas par Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu pēc 2018.gada
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

30.maijā Baltijas valstu aizsardzības ministri Jaunmoku pilī parakstīja politiskās vadlīnijas par Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu pēc 2018.gada.

“Šīs vadlīnijas nozīmē, ka jau pēc diviem gadiem ir jābūt skaidrai vīzijai, kā tiks apsargāta Baltijas gaisa telpa,” pēc vadlīniju parakstīšanas norādīja Latvijas aizsardzības ministrs Vinets Veldre. Ministrs arī uzsvēra, ka Latvijas prioritāte ir izvēlēties saimnieciski visizdevīgāko risinājumu.

2004.gada 16.martā Ziemeļatlantijas padome (North Atlantic Council) pieņēma lēmumu par gaisa patrulēšanas veikšanu jaunajās NATO dalībvalstīs. Lēmums paredzēja, ka NATO valstis rotācijas kārtībā veic jauno Alianses dalībvalstu gaisa telpas kontroli. 2007.gada jūlijā NATO tika pieņemts lēmums šo gaisa telpas patrulēšanas risinājumu pagarināt līdz 2011.gada beigām. Ņemot vērā to, ka Baltijas valstis līdz 2018.gadam saviem spēkiem nebūs gatavas nodrošināt savu gaisa telpas kontroli, ir svarīgi panākt pašreizējās operācijas nodrošināšanas kārtības pagarināšanu līdz 2018.gadam.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!