• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dabas aizsardzības pārvalde: Par kompensācijām īpaši aizsargājamās dabas teritorijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2008., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/176111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Ekonomikas ministrijas 2007.gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

30.05.2008., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dabas aizsardzības pārvalde: Par kompensācijām īpaši aizsargājamās dabas teritorijās

 

Dabas aizsardzības pārvalde aicina zemes īpašniekus pieteikties uz kompensācijām par saimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos.

Zemes īpašnieki, kuru īpašumi atrodas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās (turpmāk – ĪADT) vai mikroliegumos, 2008.gadā var pieteikties uz kompensācijām par saimnieciskās darbības ierobežojumiem.

Par noteiktajiem saimnieciskās darbības ierobežojumiem ĪADT Latvijas normatīvie akti paredz divu veidu kompensācijas: kopš 2006.gada meža īpašnieki var pieteikties un saņemt kompensācijām par šādiem mežsaimnieciskās darbības ierobežojumiem:

• pilnīgs mežsaimnieciskās darbības aizliegums;

• galvenās cirtes (izņemot kailcirtes) aizliegums;

• kopšanas cirtes aizliegums.

Kompensāciju aprēķinu un izmaksu par valsts izveidotajām ĪADT veic Dabas aizsardzības pārvalde. 2008.gadā kompensācijām piešķirti 758 813 Ls un līdz šā gada 1.aprīlim izmaksāts 440 361 Ls.

2008.gada 1.janvārī stājās spēkā otrs kompensācijas veids – zemes atpirkšana. Tas pieejams arī zemes īpašniekiem, kuru īpašumā nav mežs. Šogad un nākamgad uz zemes atpirkšanu var pieteikties zemes īpašnieki, kuru zeme pēc īpašuma tiesību iegūšanas iekļauta dabas rezervātā vai citu īpaši aizsargājamo dabas teritoriju dabas rezervātu, stingrā režīma vai regulējamā režīma zonā. Arī šo kompensācijas veida piemērošanu veiks Dabas aizsardzības pārvalde.

Zemes īpašniekus aicinām pieteikties Dabas aizsardzības pārvaldē, Eksporta ielā 5, Rīgā, LV – 1010. Precīzāku informāciju var saņemt pa tālr. 67509544.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!