• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 20. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2008., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175860

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrisko pakalpojumu tarifu regulēšanu tautas interesēs

Vēl šajā numurā

27.05.2008., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 20. maijā

 

Tautas partijas frakcijas deputāts Aigars Kalvītis:

– tikās ar Polijas Republikas parlamenta (Seima) Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Kšištofu Liseku (Krzysztof Lisek).

 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– skatīja likumprojektu “Grozījums Kredītiestāžu likumā” (Nr.702/Lp9) 1.lasījumam un nolēma to iekļaut kā priekšlikumu likumprojektā “Grozījumi Kredītiestāžu likumā” (Nr.613/Lp9; 3.lasījums);

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā” (Nr.618/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” (Nr.616/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” (Nr.615/Lp9).

 

Juridiskā komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu Terehovas robežkontroles punkta vajadzībām” (Nr.679/Lp9) un nolēma lūgt Saeimu tam piešķirt steidzamību;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Vārda, uzvārda un tautības maiņas likums” (Nr.668/Lp9).

 

Apakškomisija darbam ar Tiesu iekārtas likumu:

– strādāja ar likumprojekta “Tiesu iekārtas likums” (Nr.67/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– uzklausīja Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošās pētnieces, filozofijas doktores S.Krūmiņas–Koņkovas un Rēzeknes augstskolas Humanitāro un juridisko zinātņu fakultātes asociētā profesora, filozofijas doktora V.Tēraudkalna informāciju par pētījumu “Reliģiskā dažādība Latvijā”.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija un Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija kopīgā sēdē:

– uzklausīja Latvijas Universitātes profesores M.Kūles, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas parlamentārā sekretāra P.Simsona, biedrības “Asociācija ģimenei” valdes locekles I.Leinasares un biedrības “Ētikas tilts Latvijā” pārstāves, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesores L.Mauriņas informāciju par vardarbības novēršanas politiku un tiesisko regulējumu elektroniskajos sabiedrības saziņas līdzekļos.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījums Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmumā “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu”” (Nr.627/Lp9);

– uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju departamenta direktora pienākumu izpildītājas I.Kurzemnieces, ministrijas parlamentārā sekretāra R.Broka, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidenta J.Ekmaņa, akadēmijas Eiropas Programmu centra vadītājas M.Bundules, Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētāja E.Grēna un Latvijas Universitātes rektora M.Auziņa informāciju par Zinātnes un tehnoloģijas attīstības pamatnostādnēm 2008.–2013.gadam.

 

Sporta apakškomisija:

– strādāja ar priekšlikumu sagatavošanu likumprojekta “Grozījumi Sporta likumā” (Nr.589/Lp9) 2.lasījumam.

 

Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisija:

– uzklausīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāres L.Straujumas un Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas redakcijas grupas vadītāja asociētā profesora R.Ķīļa informāciju par stratēģijas izstrādes gaitu un Latvijas attīstības scenārijiem.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija:

– uzklausīja tiesībsargājošo institūciju pārstāvju informāciju un sprieda par kuģošanas iekšējos ūdeņos tiesisko regulējumu, ūdens policijas darbību un ar to saistītajām problēmām un risinājumiem.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” (Nr.212/Lp9) sagatavošanu 3.lasījumam;

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”” (Nr.574/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– izskatīja Latvijas Valsts arhīva ģenerāldirekcijas priekšlikumu grozījumiem likuma “Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās” 15.pantā;

– iepazinās ar tiesībsarga atzinumu par likuma “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” 12.panta otrās daļas neatbilstību Satversmes 105.pantam un nolēma sagatavot atbildi ar ieteikumu tiesībsargam vērsties arī Ministru kabinetā.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”” (Nr.677/Lp9);

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījums likumā “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”” (Nr.670/Lp9).

 

Nodarbinātības apakškomisija:

– uzklausīja Valsts probācijas dienesta, Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvju informāciju par dienestu darbu ieslodzīto un bijušo ieslodzīto nodarbinātības veicināšanā.

 

Sabiedrības veselības apakškomisija:

– uzklausīja Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktores I.Šmates informāciju un sprieda par paveikto alkoholisma problēmas risināšanā (profilakse, ārstēšana, rehabilitācija).

 

Sociālās drošības apakškomisija:

– iepazinās ar apakškomisijas deputātes S.Bendrātes prezentāciju “Sociālais budžets – attīstība, problēmas, perspektīvas”.

 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija:

– pieņēma zināšanai Iesniegumu biroja pārskatu par 2008.gada aprīlī saņemtajiem iesniegumiem.

 

Parlamentārās izmeklēšanas komisija sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā:

– tikās ar tiesībsargu R.Apsīti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!