• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanas rezultātiem pensiju likuma grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2008., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Barbadosu

Vēl šajā numurā

20.05.2008., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanas rezultātiem pensiju likuma grozījumiem

 

Parakstu vākšanā par likuma “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” ierosināšanu no 16.aprīļa līdz 15.maijam Latvijā parakstījušies 170 342 vēlētāji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā provizoriskā informācija.

Līdz ar to provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti liecina, ka likumprojekta iesniegšanai parlamentā nepieciešamais parakstu skaits varētu būt savākts.

Apkopojot galīgos parakstu vākšanas rezultātus, CVK parakstu skaitam, kas nodoti parakstu vākšanas vietās Latvijā no 16.aprīļa līdz 15.maijam, pieskaitīs arī ārvalstīs nodoto parakstu skaitu, kā arī likumprojekta ierosinātāju CVK iepriekš iesniegto 12 161 notariāli apliecināto parakstu.

Vienlaikus, lai noteiktu galīgos parakstu vākšanas rezultātus, CVK veiks parakstu pārbaudi, kuras laikā konstatēs, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies atkārtoti un vai visiem parakstītājiem ir bijušas balsstiesības. Parakstu pārbaudi CVK plāno pabeigt trīs nedēļu laikā.

Pēc galīgo parakstu vākšanas rezultātu konstatēšanas CVK vēlētāju atbalstīto likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” nodos Valsts prezidentam, kas to iesniegs Saeimā.

Saskaņā ar Satversmi, ja parlaments vēlētāju iesniegto likumprojektu noraidīs vai atbalstīs ar labojumiem, CVK būs jālemj par tautas nobalsošanas sarīkošanu.

Grozījumus likumā “Par valsts pensijām” šā gada 18.februārī CVK iesniedza biedrība “Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij” kopīgi ar Pensionāru un senioru partiju.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!