• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Centrālās zemes komisijas 2007. gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2007. gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Centrālās zemes komisijas 2007. gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Centrālās zemes komisijas (CZK) 2007.gada finanšu pārskatu, secinot, ka pārskats visos būtiskajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par CZK finansiālo stāvokli un darbības rezultātiem pārskata gadā, tomēr revīzijā tika konstatēti vairāki normatīvo aktu pārkāpumi un nepilnības.

Revīzijas laikā konstatēts, ka CZK izstrādātie grāmatvedības organizāciju un kārtošanu regulējošie dokumenti neatbilst vairākām Ministru kabineta noteikumu par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju prasībām.

Tā, piemēram, CZK nav noteikta inventarizācijas veikšanas un gada pārskata sagatavošanas kārtība, kā arī pamatlīdzekļu un nākamo periodu izmaksu uzskaites principi, līdz ar to veicinot neatbilstošu grāmatvedības uzskaiti.

Revīzijā tika konstatēts, ka CZK nav noteikusi piemaksu un prēmiju piešķiršanas kritērijus, kas noteiktu piemaksu un prēmiju pamatojumu un apmēru.

Pārkāpjot darba samaksas sistēmu reglamentējošo Ministru kabineta noteikumu prasības, CZK pēc priekšsēdētāja rīkojuma visiem darbiniekiem, pamatojoties uz atalgojuma fonda ekonomiju un piešķirto ikgadējo atvaļinājumu, ir izmaksājusi pabalstus 14% līdz 29% apjomā no noteiktās darba algas, kā arī prēmijas sakarā ar Ziemassvētkiem un Jauno gadu 36% līdz 72% apmērā no noteiktās darba algas bez iepriekšēja darbinieku darba ieguldījuma izvērtējuma.

Revīzijā tika konstatēts, ka CZK nav ieviesusi VK iepriekš sniegtos ieteikumus par iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanu, lai nodrošinātu Publisko iepirkumu likuma prasību ievērošanu, kā rezultātā 2007.gadā ir konstatēti atkārtoti minētā normatīvā akta prasību pārkāpumi degvielas iepirkumā.

Revīzijā tika konstatēts, ka CZK iekšējie normatīvie akti nenosaka transportlīdzekļa maksimālo mēneša nobraukuma normu, kā arī neparedz nobraukto kilometru un izlietotās degvielas atskaišu – ceļazīmju izmantošanu, līdz ar to transportlīdzekļa izmantošana netiek atbilstoši kontrolēta un nav iespējams pārliecināties, vai transportlīdzeklis tiek izmantots tikai dienesta vajadzībām.

Pēc CZK 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi deviņus ieteikumus, kurus CZK apņēmusies ieviest līdz 1.septembrim.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!