• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Centrālās vēlēšanu komisijas 2007. gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2008., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Centrālās zemes komisijas 2007. gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

16.05.2008., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Centrālās vēlēšanu komisijas 2007. gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 2007.gada finanšu pārskatu. Revīzijas laikā būtiskas neatbilstības netika konstatētas, tomēr atklātas iekšējās kontroles nepilnības.

CVK iekšējais normatīvais akts “Instrukcija par tautas nobalsošanas grāmatvedības uzskaiti vēlēšanu komisijās” paredz, ka vēlēšanu komisiju darbiniekiem par nakts darbu laikā no plkst. 22 līdz 6 nosakāma piemaksa pie stundas tarifa likmes 50% apmērā.

Valsts kontrole konstatēja, ka visiem Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijās strādājošajiem tautas nobalsošanas laikā piemaksa par nakts darbu tika aprēķināta atbilstoši Darba likumam, bet neievērojot CVK instrukciju.

Visiem Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijās strādājošajiem tautas nobalsošanas laikā piemaksa par nakts darbu tika aprēķināta 150% apmērā, savukārt visiem Rīgas rajona vēlēšanu komisijās strādājošajiem tautas nobalsošanas laikā piemaksa par nakts darbu tika aprēķināta 100% apmērā no noteiktās stundas likmes.

Revīzijā tika konstatēts arī, ka CVK iekšējā normatīvajā aktā nav noteikta kārtība dienesta transportlīdzekļu novietošanai pēc darba dienas beigām un ceļazīmju aizpildīšanai, līdz ar to netiek nodrošināta dienesta transportlīdzekļu izmantošanai paredzēto izdevumu caurskatāmība.

Revīzijā tika konstatēts, ka Centrālā vēlēšanu komisija 2007.gada laikā ir ieviesusi pēc 2006.gada finanšu pārskata revīzijas sniegtos VK ieteikumus.

Savukārt pēc CVK 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi četrus ieteikumus, kurus CVK apņēmusies ieviest līdz 1.jūnijam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!