• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pretsmēķēšanas akcijām un kampaņu "Par dzīvi bez tabakas"

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu

 

Ķekavas pagastu pēc padomes atlaišanas vadīs pagaidu administrācija, paredz 7.maijā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas trešajam lasījumam sagatavotais likumprojekts.

Par pagaidu administrācijas vadītāju paredzēts iecelt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra padomnieku Andri Krūmu, bet par tās locekļiem – ministra padomnieku Sergeju Seņkānu un valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” juridiskā direktora vietnieku Ojāru Valkeru.

Likumprojekts nosaka, ka pagaidu administrācija darbosies līdz dienai, kad uz pirmo sēdi sanāks nākamajā gadā pašvaldību vēlēšanās ievēlētā Ķekavas novada dome. Šajā laikā administrācija pildīs normatīvajos aktos paredzētās pašvaldības padomes funkcijas un nodrošinās pašvaldības iestāžu darba nepārtrauktību, kā arī finansiālo un saimniecisko darbību. Pagaidu administrācijas darbību nodrošinās un finansēs no Ķekavas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sagatavotais likumprojekts trešajā, galīgajā lasījumā vēl jāpieņem Saeimai.

Pašvaldību darbību pārraugošā ministrija Ķekavas pagasta padomes darbā konstatējusi sistemātiskus un vairākkārtējus normatīvo aktu pārkāpumus teritorijas plānošanas, būvniecības, zemes izmantošanas un zemes reformas pabeigšanas jomā. Pārkāpumi izdarīti, ignorējot ministrijas norādīto par tiesisku rīcību pieļauto pārkāpumu novēršanai. Ministrija norāda, ka izdarīto pārkāpumu raksturs liecina par pašvaldības padomes nespēju strādāt pašvaldību likumā noteiktajos ietvaros, pārkāpjot ne tikai likumus un Ministru kabineta noteikumus, bet arī pašas pašvaldības pieņemtos saistošos noteikumus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!