• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pretsmēķēšanas akcijām un kampaņu "Par dzīvi bez tabakas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Dienvidkorejas vēstnieku

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pretsmēķēšanas akcijām un kampaņu “Par dzīvi bez tabakas”

 

Saeimas deputāti un darbinieki 8.maijā piedalījās pretsmēķēšanas kampaņā “HELP: Par dzīvi bez tabakas”. Kampaņas izbraukuma komanda gan smēķētājiem, gan nesmēķētājiem piedāvāja izmērīt tvana gāzes piesārņojuma daudzumu izelpā. Akcijā Saeimā piedalījās ap 80 interesentu, tostarp Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs Valdis Ģīlis.

Akcija Saeimā tiek rīkota, lai pievērstu deputātu un sabiedrības uzmanību šim nāvējošajam ieradumam un rosinātu plašākas diskusijas par smēķēšanas kaitīgumu.  

“Latvijā no smēķēšanas mirst astoņas reizes vairāk cilvēku nekā iet bojā satiksmes negadījumos. Tas mūsu valstij ir neatsverams zaudējums, tādēļ jāizmanto katra iespēja, lai pārliecinātu cilvēkus par nesmēķēšanas priekšrocībām,” uzskata Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs Valdis Ģīlis.

Tvana gāze jeb oglekļa monoksīds ir toksiska gāze, viena no tabakas dūmu bīstamākajām sastāvdaļām. Atrodoties vienā telpā ar smēķējošiem cilvēkiem, oglekļa monoksīdu ieelpo arī nesmēķētāji. Ieelpojot tvana gāzi, pasliktinās sirds darbība, samazinās asinsvadu spēja paplašināties, un asinīs samazinās skābekļa daudzums.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!