• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par būtiskiem grozījumiem Tiesībsarga likuma pantos

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai integritātei

 

“Latvijas Republikas Saeimas Ārlietu komisija pauž dziļu satraukumu par pieaugošo saspīlējumu Krievijas Federācijas un Gruzijas attiecībās, ko ir radījuši Krievijas Federācijas pēdējā laikā spertie soļi, jo īpaši lēmums par tiešo sakaru sākšanu un atbalsta sniegšanu Gruzijas separātiskajiem reģioniem Abhāzijai un Dienvidosetijai, kā arī nepamatotā papildus militārā kontingenta ievešana Abhāzijas konflikta zonā,” teikts 7.maijā Saeimas Ārlietu komisijas pieņemtajā paziņojumā. 

“Sadarbība ar Gruziju ir viena no mūsu valsts ārpolitikas prioritātēm. Mēs sagatavojām šo paziņojumu, lai solidarizētos ar Gruziju,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Komisijas deputāti uzskata, ka šāda Krievijas Federācijas rīcība palielina saspīlējumu reģionā, liek šķēršļus miermīlīgam Abhāzijas un Dienvidosetijas konflikta noregulējumam un ir pretrunā ar pašas Krievijas Federācijas oficiāli pausto pozīciju par atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī rada pamatotas šaubas par Krievijas Federāciju kā neitrālu starpnieku šo konfliktu noregulēšanas procesā un neatbilst tām saistībām, ko Krievija ir uzņēmusies EDSO.

Paužot stingru atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, komisija aicina Krievijas Federāciju atteikties no pieņemto lēmumu izpildes. Tāpat paziņojumā ir izteikts atbalsts Gruzijas centieniem Abhāzijas un Dienvidosetijas konflikta miermīlīgai risināšanai un aicinājums visām iesaistītajām pusēm izvairīties no jebkuriem soļiem un paziņojumiem, kas varētu apdraudēt situācijas miermīlīgu risināšanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!