• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bēgļu tematikas konkursu skolēniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2008., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vardarbības mazināšanu Latvijas skolās

Vēl šajā numurā

14.05.2008., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bēgļu tematikas konkursu skolēniem

 

Tiesībsargs Romāns Apsītis izsludinājis eseju un zīmējumu konkursu skolēniem “Kad Tev ir jābēg un Tava zeme un viss, ko mīli, jāpamet”. Tādējādi jaunieši aicināti pievērst uzmanību bēgļu tēmai un to radoši pārdomāt. Bēgļu problemātika tiek aktualizēta arī Starptautiskās bēgļu dienas kontekstā 20.jūnijā, kad īpaša pasākuma laikā plānots apbalvot konkursa uzvarētājus.

Konkursa mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu izpratni par bēgļu tematiku kā vienu no cilvēktiesību aspektiem, aicinot viņus aktīvi paust savu viedokli par bēgļu problēmu. “Svarīgi jauniešos attīstīt toleranci, pietāti pret citu uzskatu, rasu, reliģiskās pārliecības cilvēkiem, kuri kā bēgļi var nonākt Latvijā,” norāda tiesībsargs.

5.–9.klašu skolēni aicināti piedalīties zīmējumu konkursā un iesniegt darbus par tēmām “Kādu es iztēlojos bēgļa ikdienu vai svētkus”, “Palīdzība bēgļiem pasaulē vai Latvijā”, “Zemes, no kurām ir jābēg”. Savukārt vidusskolēni aicināti rakstīt esejas par tēmām “Kā jūtas bēglis, nokļuvis svešā zemē”, “Kā es un mana ģimene varam atbalstīt cilvēkus, kuri kļuvuši par bēgļiem”, “Aktuālās problēmas bēgļiem Latvijā”.

Konkursu nolikums, kur precizēti darbu parametri un apjoms, lasāms Tiesībsarga biroja mājaslapā www.tiesibsargs.lv. Konkursa darbi līdz 31.maijam jānosūta vai jāiesniedz Tiesībsarga birojā Rīgā, Baznīcas ielā 25, LV-1010, ar norādi “Zīmējumu konkursam” vai “Eseju konkursam”. Labākās esejas tiks publicētas Tiesībsarga biroja mājaslapā. Zīmējumu konkursa uzvarētāju darbi tiks izvietoti apskatei biroja telpās.

2007.gadā bēgļu skaits pasaulē ir sasniedzis 9,9 miljonus. Latvijā bēgļu skaits ir salīdzinoši neliels, tomēr tam ir tendence pieaugt. Šie cilvēki pēc bēgļa statusa iegūšanas saskaras ar ievērojamām problēmām iekļauties sabiedrības dzīvē, atrast darbu un draugus. Paredzams, ka jauniešu izpratnes veicināšana par bēgļu jautājumiem radīs pozitīvas pārmaiņas sabiedrības tolerances stiprināšanā.

 

Tiesībsarga biroja Informācijas un komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!