• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju iespēju piekļūt Nederīgo dokumentu reģistram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2008., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175006

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns: Vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu turpinot

Vēl šajā numurā

09.05.2008., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju iespēju piekļūt Nederīgo dokumentu reģistram

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru ir izstrādājis elektronisko pakalpojumu “Dokumenta pārbaude Nederīgo dokumentu reģistrā”.

Jaunais e-pakalpojums nodrošina iespēju operatīvi pārbaudīt, vai Nederīgo dokumentu reģistrā ir ziņas par Latvijas Republikas personu vai tiesības apliecinoša dokumenta derīgumu. Reģistrā var pārbaudīt pilsoņa, nepilsoņa, diplomātiskās un dienesta pases, atgriešanās apliecības, identitātes kartes, jūrnieka grāmatiņas un transportlīdzekļa vadītāja apliecības, kā arī minēto dokumentu veidlapu derīgumu.

Šis pakalpojums ir aktuāls, kārtojot kredītu vai līzingu, slēdzot līgumu vai saņemot notāra pakalpojumus, gatavojoties ceļot ārpus Latvijas Republikas robežām, kā arī jebkurā citā gadījumā, kad jāpārbauda personu vai tiesības apliecinoša dokumenta derīgums.

Pakalpojums ir pieejams visiem iedzīvotājiem portālā www.latvija.lv sadaļā “E-pakalpojumi”, un tā izmantošanai nav nepieciešams drošs elektroniskais paraksts.

Pakalpojums izstrādāts, īstenojot Nacionālās programmas “E-pārvaldes infrastruktūras bāzes attīstība un pilnveidošana” projekta “E-pārvaldes portfelis” apakšprojektu “Valsts un pašvaldību pakalpojumu elektronizācijas pilotprojekts”.

Pakalpojuma sniegšanai nepieciešamos datus nodrošina informācijas sistēma “Nederīgo dokumentu reģistrs”, kas atrodas Iekšlietu ministrijas Informācijas centra pārziņā.

Nederīgo dokumentu reģistrā dati tiek uzkrāti kopš 1998.gada. Reģistrā ir iekļautas ziņas par dokumentiem, kas reģistrēti kā zuduši – zagti, nozaudēti, gājuši bojā, nav nodoti kompetentām iestādēm pēc personas datu vai statusa maiņas, vai nāves, kā arī par dokumentiem, kuri atzīti par nederīgiem citu iemeslu dēļ.

Kopš 2005.gada beigām reģistrā neiekļauj dokumentus, kuriem beidzies derīguma termiņš.

 

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts, Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!