• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par brīvprātīgo darbu, kas dod 3- līdz 8- kārtīgu uzviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2008., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par elektroniskajiem pakalpojumiem veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

30.04.2008., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par brīvprātīgo darbu, kas dod 3- līdz 8- kārtīgu uzviju

 

ES brīvprātīgo kustībā ir iesaistīti vairāk nekā 100 miljoni cilvēku. Katrs eiro, kas izlietots šo cilvēku darba atbalstam, tiek atgūts ar trīs līdz astoņkārtīgu uzviju. Eiropas Parlaments 22.aprīlī ar 639 balsīm par, 23 pret un 21 atturoties pieņēma ziņojumu, aicinot dalībvalstis un pašvaldības atbalstīt brīvprātīgo darbu, mudinot cilvēkus iesaistīties tajā, kā arī piešķirt nodokļu atvieglojumus brīvprātīgā darba organizācijām.

Eiropas Parlaments ziņojumā aicina dalībvalstis un pašvaldības atzīt brīvprātīgo kustības sociālo un ekonomisko nozīmi, veidot ar tām partnerību un mudināt cilvēkus šajā kustībā iesaistīties. Deputāti arī iesaka valdībām un pašvaldībām atbalstīt brīvprātīgu avārijas dienestu izveidi – tas nodrošinātu visur ātru reakciju uz dabas katastrofām un avārijām.

Tā kā brīvprātīgo darbs ir balstīts uz altruismu, deputāti aicina atvieglot brīvprātīgo darba organizācijām pieeju finansējumam, turklāt bez pārmērīgām formalitātēm un birokrātijas.

Eiropas Komisijai izteikts aicinājums izstrādāt priekšlikumu par brīvprātīgā darba organizāciju atbrīvošanu no pievienotā vērtības nodokļa par pirkumiem savu mērķu izpildei.

Lai iesaistītu gados vecākus cilvēkus, kas ir gatavi piedalīties brīvprātīgo kustībā, deputāti aicina Eiropas Komisiju izstrādāt programmu “Seniori darbībā”, kas varētu darboties paralēli jau esošajai programmai “Jaunatne darbībā”. Visbeidzot, lai popularizētu brīvprātīgo darbu, deputāti iesaka pasludināt 2011.gadu par Eiropas brīvprātīgo kustības gadu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!