• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par ES budžeta pārskatīšanas sabiedrisko apspriešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2008., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174766

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

30.04.2008., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par ES budžeta pārskatīšanas sabiedrisko apspriešanu

 

Atsaucoties uz Eiropas Komisijas aicinājumu, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš nosūtījis vēstuli ES finanšu programmēšanas un budžeta komisārei Daļai Gribauskaitei, paužot Latvijas Republikas valdības nostāju jautājumā par sabiedrisko apspriešanu par ES budžeta pārskatīšanu.  

“Latvija pilnībā atbalsta nepieciešamību diskutēt par ES budžeta prioritātēm un labprāt iesaistīsies arī turpmākās debatēs par ES budžeta pārskatīšanu,” teikts ministra vēstulē. M.Riekstiņš pauda gandarījumu par EK uzsākto plašo apspriešanas procesu, jo tas veicinās sabiedrības iesaisti un informētību par ES budžeta pārskatīšanas procesu.

Latvijas viedoklis tika izstrādāts, balstoties uz Latvijas nacionālo pozīciju par ES budžeta pārskatīšanu, kas 18.martā apstiprināta Ministru kabinetā. Nacionālās pozīcijas izstrādē tika iesaistītas visas ministrijas un īpašu uzdevumu ministru sekretariāti, kā arī Nacionālā attīstības plāna (NAP) eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Latvijas, kā arī citu dalībvalstu viedokļi šobrīd ir pieejami EK Finanšu programmēšanas un budžeta ģenerāldirektorāta mājaslapā: http://ec.europa.eu/budget/reform/index_en.htm.

Ārlietu ministrija informē, ka EK izsludinātais sabiedriskās apspriešanas process turpināsies līdz 15.jūnijam, un aicina Latvijas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties diskusijā par ES budžeta pārskatīšanu, sniedzot savu viedokli Eiropas Komisijas ģenerāldirektorāta mājaslapā.

Saskaņā ar 2005.gada decembra Eiropadomes lēmumu Eiropas Komisija (EK) tika aicināta “veikt pilnīgu, plaša spektra pārskatīšanu attiecībā uz visiem ES izdevumu aspektiem, tostarp Kopējo lauksaimniecības politiku, un resursiem, tostarp Apvienotās Karalistes atlaidi, lai 2008./2009.gadā sniegtu ziņojumu”.

Lai rosinātu plašu apspriešanu vietējā, reģionālā, valstu un ES līmenī un sagatavotos 2008./2009.gadā plānotajām sarunām par ES budžeta pārskatīšanu, pagājušā gada 12.septembrī EK publicēja konsultāciju dokumentu “Budžeta reforma – pārmaiņas Eiropā”. Konsultāciju dokuments atklāj problemātiskos aspektus ES budžetā, kā arī izvirza jautājumus, uz kuriem koncentrēties ES budžeta pārskatīšanas procesā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!