• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lielos svētkus gaidot un pasaulē izejot, – ar interneta mājaslapu un savu atpazīstamības zīmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lielos svētkus gaidot un pasaulē izejot, – ar interneta mājaslapu un savu atpazīstamības zīmi

Latvijas Valstij – 90

 

LATVIJA90.JPG (16013 bytes)
Vakar, 28.aprīlī, klātesot (no kreisās) ārlietu ministram Mārim Riekstiņam, finanšu ministram Atim Slakterim, Valsts prezidentam Valdim Zatleram, Aizsardzības ministrijas valsts sekretāram Edgaram Rinkēvičam un Valsts kancelejas direktorei Guntai Veismanei, – Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē tika atklāta valsts proklamēšanas deviņdesmitgadei veltīta mājaslapa un svētku logotips
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I

28.aprīlī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē tika atklāta īpaši LR proklamēšanas 90.gadadienai veltīta mājaslapa www.lv90.lv. Tā būs svētku dienasgrāmata visa gada garumā, kurā jau no 28.aprīļa būs atrodama visa aktuālā informācija par svētku norisi Latvijā un pasaulē latviešu, krievu un angļu valodā.

Svētku dienasgrāmata ir veidota kā Latvijas spogulis, kas stāstīs par Latvijas cilvēkiem, tautām, novadiem, galvaspilsētu, kā arī nozīmīgu dzīves jomu attīstību 90 gadu garumā. Tie būs unikāli fakti un iepriekš nepublicēti viedokļi, kas īpašā veidā akcentēs ikviena cilvēka personisko sirdsdegsmi par Latviju ar stāstu, blogu, video un foto palīdzību. Mājaslapā ir arī īpašs pasākumu kalendārs, kurā gada garumā varēs ērti atrast jubilejas svinību vietas un laikus visā Latvijā.

Vienlaikus ar svētku dienasgrāmatu tika atklāts arī svētku logotips, kuru veidojuši mākslinieki Rūta Bīriņa un Artis Briedis. Logotipa grafiskā ideja ir svētku uguņošana, kurā stilizēti Latvijas valsts proklamēšanas un jubilejas gadi, kas veido jubilejas gadskārtu 90.

Kā stāsta logotipa autori, tad tas bija liels izaicinājums meklēt Latvijas cilvēku dažādībai vienojošu un uzrunājošu simbolu, kurai būtu universāls pielietojums. Zīmē izmantotās krāsas aicina plašāk paraudzīties uz Latvijas simboliku, nebaidoties tajā izmantot bagātīgās latviešu tautas tērpu krāsas. Mākslinieki cer, ka sabiedrība sajutīs to prieku un svētku sajūtu, kas ir ietverta logotipā. Svētku logotips, kā arī pārējie konkursam iesūtītie darbi apskatāmi LR 90.gadadienas mājaslapā.

Šogad aprit 90 gadi kopš Latvijas Republikas proklamēšanas 1918.gada 18.novembrī. Šim notikumam par godu šogad visa gada garumā tiks organizēts vairāk nekā 600 pasākumu Latvijā un pasaulē ar noslēgumu 18.novembrī. Pasākumu plāni tiks regulāri papildināti LR proklamēšanas 90.gadadienai veltītajā mājaslapā.

 

AM LR proklamēšanas 90.gadadienas organizācijas nodaļa

 

LOGO.JPG (6343 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!