• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvju vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 25. aprīlī

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvju vizīti Saeimā

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 23.aprīlī tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas vadītāju Reičelu van Elkanu un viņas vadīto delegāciju, kas ieradusies Latvijā, lai sagatavotu ikgadējo ziņojumu par tautsaimniecības attīstību.

Tikšanās laikā deputāti ar SVF pārstāvjiem pārrunāja ekonomisko situāciju Latvijā un strauji augošās ekonomikas stabilizācijas riskus. Komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns stāstīja par šā gada valsts budžeta izpildi un norādīja, ka Latvija ir apņēmusies 2008.gadu noslēgt ar budžeta pārpalikumu. To plānots panākt, samazinot izdevumus vairākos posteņos un uzlabojot nodokļu iekasēšanu.

Savukārt SVF misijas vadītāja norādīja uz tekošā konta deficītu, straujo iekšzemes kopprodukta pieaugumu un augsto inflāciju, kā arī uz straujo darba algu pieaugumu, kas jūtami pārsniedz produktivitāti un tādējādi negatīvi ietekmē ārējo konkurētspēju un bremzē eksporta pieauguma tempus.

Tikšanās laikā apspriesta arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta ietekme uz Latvijas ekonomiku, situācija darba tirgū un bezdarba jautājumi, kā arī iespējamā kreditēšanas ierobežojumu atcelšana.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!