• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Sarunā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par vecāku pabalstu un vecāku atgriešanos darba tirgū

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Sarunā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas komisāru

 

21.aprīlī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tiekoties ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Knutu Vollebeku, uzsvēra, ka saistībā ar naturalizāciju un pilsoņu tiesībām Latvija ir pieņēmusi starptautiskiem standartiem atbilstošu likumdošanu.

Tikšanās laikā pārrunāta sabiedrības integrācija Latvijā, naturalizācijas gaita un mazākumtautību izglītības iespējas. M.Riekstiņš norādīja, ka Latvijā pieņemtā likumdošanas bāze pilsonības jomā nepilsoņiem dod plašas iespējas kļūt par Latvijas pilsoņiem. Ministrs informēja komisāru, ka valdība regulāri veic informatīvas kampaņas par naturalizācijas iespējām valstī.

Tā, piemēram, šogad sadarbībā ar Eiropas Savienību daudzās Latvijas pašvaldībās tiek īstenots projekts “Pilsonība – mana atbildība, tiesības un iespējas”, kura laikā nepilsoņi tiek informēti par iespējām iegūt Latvijas pilsonību. Sarunā tika skarts jautājums par naturalizācijas tempu palēnināšanos pēdējā gada laikā. Ministrs informēja, ka pētījums par cēloņiem šādai tendencei tiks publiskots šā gada vasarā.

Tikšanās laikā īsumā apspriesta arī izglītības reformas īstenošanas gaita. Ministrs uzsvēra, ka mazākumtautību izglītības reforma norit veiksmīgi. “Izglītības reforma dod iespēju nacionālajām minoritātēm apgūt zināšanas savā valodā, taču uzsvars ir uz latviešu valodas apmācību, kas ir būtiski, lai sagatavotos darba tirgum, kur valsts valodas zināšanas ir nepieciešamas,” norādīja M.Riekstiņš.

Sarunas noslēgumā komisārs atzinīgi novērtēja valdības paveikto sabiedrības informēšanā par naturalizācijas procedūru.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!