• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Latvijas atbalstu Gruzijas valsts teritoriālajai vienotībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2008., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Sarunā ar Jelgavas pašvaldības un izglītības darbiniekiem

Vēl šajā numurā

22.04.2008., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Latvijas atbalstu Gruzijas valsts teritoriālajai vienotībai

 

18.aprīlī notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa un Gruzijas ārlietu ministra Davida Bakradzes telefonsaruna, kuras laikā ārlietu ministri pārrunāja Krievijas nesen pieņemto lēmumu sniegt atbalstu Gruzijas separātiskajiem reģioniem Abhāzijai un Dienvidosetijai.

Telefonsarunā Latvijas ārlietu ministrs pauda stingru Latvijas atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai. Latvija uzskata, ka Krievijas prezidenta uzdevums valdībai ir pretrunā ar Krievijas pozīciju ANO Drošības padomē, balsojot par 2008.gada 15.aprīļa rezolūciju Nr.1808, kas iestājas par Gruzijas suverenitāti un teritoriālo vienotību. Atbalsts vienai no konfliktā iesaistītajām pusēm nevar veicināt šo konfliktu noregulējumu. Latvija aicina Krievijas Federāciju atteikties no lēmuma izpildes un neveikt praktiskas darbības, kas veicinātu Abhāzijas un Dienvidosetijas separātisko režīmu leģitimizāciju.

Latvija rūpīgi seko procesiem, kas ir saistīti ar Gruzijas separātiskajiem reģioniem Abhāziju un Dienvidosetiju un aicina visas iesaistītās puses izvairīties no jebkuriem soļiem un retorikas, kas varētu apdraudēt miermīlīgu šo konfliktu risināšanu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!